Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Srovnání senzorické kvality různých druhů tavených sýrů.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F13%3APU103598" target="_blank" >RIV/00216305:26310/13:PU103598 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Srovnání senzorické kvality různých druhů tavených sýrů.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem této práce bylo sledování senzorické kvality různých typů tavených sýrů s různým obsahem a druhem použitého tuku. Pro senzorické hodnocení vzhledu, barvy, lesku, flavouru a textury byla použita 7 bodová hedonická stupnice. Následně byla hodnocena intenzita vybraných deskriptorů vyjadřujících off-flavour (např. žluklý, olejovitý ap.) pomocí profilového testu. Podle očekávání byla většina sledovaných parametrů významně ovlivněna druhem a množstvím použitého tuku.

  • Název v anglickém jazyce

    The comparison of the sensory quality of various types of processed cheese.

  • Popis výsledku anglicky

    The sensory quality of various types of processed cheese with different content and type of fat was followed in this work. The seven-point hedonic scale was used for sensory evaluation of appearance, colour, gloss, taste and aroma (flavour) and texture of samples. The intensity of selected descriptors expressing off-flavour (e.g. rancid, oily and others) were then evaluated using profile test. The significant differences were found between samples, as expected, most of parameters evaluated were stronglyinfluenced by fat content.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Potravinárstvo

  • ISSN

    1337-0960

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    7

  • Číslo periodika v rámci svazku

    special is

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    134-137

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus