The Influence Of Storage On The Sensory Quality Of Processed Cheese Analogues
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F14%3A43873149" target="_blank" >RIV/70883521:28110/14:43873149 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00216305:26310/14:PU111424
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The Influence Of Storage On The Sensory Quality Of Processed Cheese Analogues
Popis výsledku v původním jazyce
Flavour of four types of processed cheese analogues with different vegetable fats (apricot, flaxseed, grape, black currant) was evaluated during several months of storage using sensory evaluation. The influence of fat used on flavour and overall sensoryquality of samples was also followed. The seven-point hedonic scale was used for sensory evaluation of appearance and colour, gloss, texture and taste and aroma (flavour) of samples. The intensity of selected descriptors expressing off-flavour (e.g. sour, oily, bitter, salty, cheesy and others) was then evaluated using profile test.
Název v anglickém jazyce
The Influence Of Storage On The Sensory Quality Of Processed Cheese Analogues
Popis výsledku anglicky
Flavour of four types of processed cheese analogues with different vegetable fats (apricot, flaxseed, grape, black currant) was evaluated during several months of storage using sensory evaluation. The influence of fat used on flavour and overall sensoryquality of samples was also followed. The seven-point hedonic scale was used for sensory evaluation of appearance and colour, gloss, texture and taste and aroma (flavour) of samples. The intensity of selected descriptors expressing off-flavour (e.g. sour, oily, bitter, salty, cheesy and others) was then evaluated using profile test.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
CECE 2014: 11th International Interdisciplinary Meeting on Bioanalysis
ISBN
978-80-904959-2-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
403-406
Název nakladatele
Institute Analytical Chemistry AV ČR, v.v.i. (IAC)
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
20. 10. 2014
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
000354547400130