Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of hyaluronan on the aggregation of hydrophobized amino acids - a fluorescence study

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F13%3APU103878" target="_blank" >RIV/00216305:26310/13:PU103878 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of hyaluronan on the aggregation of hydrophobized amino acids - a fluorescence study

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The influence of the addition of native hyaluronan of different molecular weights (1.36 MDa and 106 kDa) on the aggregation behavior of hydrophobically modified amino acids in aqueous solution and in 0.15 M NaCl was investigated using pyrene as a solubilization probe. Hyaluronan decreased the critical aggregation concentration in aqueous solution in the case of amino acids modified by a single alkyl chain whereas no change was observed in physiological solution. The aggregation of amino acids modified by two alkyl chains was insensitive to the presence of hyaluronan.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of hyaluronan on the aggregation of hydrophobized amino acids - a fluorescence study

  • Popis výsledku anglicky

    The influence of the addition of native hyaluronan of different molecular weights (1.36 MDa and 106 kDa) on the aggregation behavior of hydrophobically modified amino acids in aqueous solution and in 0.15 M NaCl was investigated using pyrene as a solubilization probe. Hyaluronan decreased the critical aggregation concentration in aqueous solution in the case of amino acids modified by a single alkyl chain whereas no change was observed in physiological solution. The aggregation of amino acids modified by two alkyl chains was insensitive to the presence of hyaluronan.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CF - Fyzikální chemie a teoretická chemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/ED0012%2F01%2F01" target="_blank" >ED0012/01/01: Centra materiálového výzkumu na FCH VUT v Brně</a><br>

  • Návaznosti

    O - Projekt operacniho programu

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    CARBOHYDRATE POLYMERS

  • ISSN

    0144-8617

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    97

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    34-37

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus