Encapsulation of probiotic bacteria into polysaccharide particles
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F13%3APU107333" target="_blank" >RIV/00216305:26310/13:PU107333 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Encapsulation of probiotic bacteria into polysaccharide particles
Popis výsledku v původním jazyce
In this work possibilities of encapsulation of probiotic bacteria were tested. Materials used to encapsulate probiotic cells were alginate, chitosan, starch and other polysacharides. Particles stability were observed in water, in selected model foods andmodel body fluids.
Název v anglickém jazyce
Encapsulation of probiotic bacteria into polysaccharide particles
Popis výsledku anglicky
In this work possibilities of encapsulation of probiotic bacteria were tested. Materials used to encapsulate probiotic cells were alginate, chitosan, starch and other polysacharides. Particles stability were observed in water, in selected model foods andmodel body fluids.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/ED0012%2F01%2F01" target="_blank" >ED0012/01/01: Centra materiálového výzkumu na FCH VUT v Brně</a><br>
Návaznosti
O - Projekt operacniho programu
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů