Vplyv technologických postupov a podmienok skladovania na antioxidačné a radikál-zhášajúce vlastnosti ovocných štiav
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F13%3APU108350" target="_blank" >RIV/00216305:26310/13:PU108350 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vplyv technologických postupov a podmienok skladovania na antioxidačné a radikál-zhášajúce vlastnosti ovocných štiav
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo studium vlivu změn ve výrobních postupech (aplikace dusíkové atmosféry ve vybraných částech výrobního procesu v kombinaci s využitím uzávěrů na bázi zhášečů kyslíku) na antioxidační a radikál-zhášející vlastnosti 100% ananasových šťáv skousky ananasu a 100% pomerančových šťáv s dužinou.
Název v anglickém jazyce
Effect of technological procedures and storage conditions on antioxidant and radical-scavenging properties of fruit juices
Popis výsledku anglicky
Influence of changes in technological procedures of fruit juice processing (nitrogen atmosphere application, utilization of caps with oxygen scavengers) on radical-scavenging properties of 100% pineapples juices with pieces of pineapple and 100% orange juices with pulp was assessed as well.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Trendy v potravinárstve
ISSN
1336-085X
e-ISSN
—
Svazek periodika
18
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
SK - Slovenská republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
3-6
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—