Monitoring of selected organic acids during the production of traditional moravian wine by capillary zone electrophoresis (CZE)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F13%3APU114596" target="_blank" >RIV/00216305:26310/13:PU114596 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.chemicke-listy.cz" target="_blank" >http://www.chemicke-listy.cz</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Monitoring of selected organic acids during the production of traditional moravian wine by capillary zone electrophoresis (CZE)
Popis výsledku v původním jazyce
This paper describes application of capillary zone electrophoresis for determination of selected short-chain organic acids in wine must during the controlled fermentation process by inoculation of fresh must by autochthonous (isolated) S. cerevisiae strain. In order to determine organic acids indirect photometric detection (254 nm) was used. We separated six basic organic acids with short chain and identified in real samples. Separation system contained 3,5-dinitrobenzoic acid and cationic surfactant (CTAB). Separation took place on uncoated fused silica capillary. We focused on monitoring of organics acids amount during fermentation process
Název v anglickém jazyce
Monitoring of selected organic acids during the production of traditional moravian wine by capillary zone electrophoresis (CZE)
Popis výsledku anglicky
This paper describes application of capillary zone electrophoresis for determination of selected short-chain organic acids in wine must during the controlled fermentation process by inoculation of fresh must by autochthonous (isolated) S. cerevisiae strain. In order to determine organic acids indirect photometric detection (254 nm) was used. We separated six basic organic acids with short chain and identified in real samples. Separation system contained 3,5-dinitrobenzoic acid and cationic surfactant (CTAB). Separation took place on uncoated fused silica capillary. We focused on monitoring of organics acids amount during fermentation process
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
10406 - Analytical chemistry
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Chemické listy
ISSN
0009-2770
e-ISSN
1213-7103
Svazek periodika
107
Číslo periodika v rámci svazku
S3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
360-361
Kód UT WoS článku
000328730800032
EID výsledku v databázi Scopus
—