Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Identification and quantification of aroma compounds of Sea buckthorn berries.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F14%3APU110834" target="_blank" >RIV/00216305:26310/14:PU110834 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Identification and quantification of aroma compounds of Sea buckthorn berries.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Thirteen cultivars of sea buckthorn berries were tested for content of volatile aroma compounds using SPME-GC-FID method during two consequent years (2011-2012). In total 76 volatile compounds were identified: 26 alcohols, 13 aldehydes, 14 ketones, 9 acids and 14 esters. Alcohols, ketones and acids were quantitatively the most predominant group of compounds. Significant differences (p < 0.05) were found among varieties in both years, Krasavica cultivar was found as having the highest content of aroma compounds, stable during the monitored period.

  • Název v anglickém jazyce

    Identification and quantification of aroma compounds of Sea buckthorn berries.

  • Popis výsledku anglicky

    Thirteen cultivars of sea buckthorn berries were tested for content of volatile aroma compounds using SPME-GC-FID method during two consequent years (2011-2012). In total 76 volatile compounds were identified: 26 alcohols, 13 aldehydes, 14 ketones, 9 acids and 14 esters. Alcohols, ketones and acids were quantitatively the most predominant group of compounds. Significant differences (p < 0.05) were found among varieties in both years, Krasavica cultivar was found as having the highest content of aroma compounds, stable during the monitored period.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    CECE 2014 11th International Interdisciplinary Meeting on Bioanalysis

  • ISBN

    978-80-904959-2-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    450-453

  • Název nakladatele

    Neuveden

  • Místo vydání

    Ústav analytické chemie AV ČR, v. v. i.

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    20. 10. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000354547400145