Identification and quantification of aroma compounds of Sea buckthorn berries.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F14%3APU110834" target="_blank" >RIV/00216305:26310/14:PU110834 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Identification and quantification of aroma compounds of Sea buckthorn berries.
Popis výsledku v původním jazyce
Thirteen cultivars of sea buckthorn berries were tested for content of volatile aroma compounds using SPME-GC-FID method during two consequent years (2011-2012). In total 76 volatile compounds were identified: 26 alcohols, 13 aldehydes, 14 ketones, 9 acids and 14 esters. Alcohols, ketones and acids were quantitatively the most predominant group of compounds. Significant differences (p < 0.05) were found among varieties in both years, Krasavica cultivar was found as having the highest content of aroma compounds, stable during the monitored period.
Název v anglickém jazyce
Identification and quantification of aroma compounds of Sea buckthorn berries.
Popis výsledku anglicky
Thirteen cultivars of sea buckthorn berries were tested for content of volatile aroma compounds using SPME-GC-FID method during two consequent years (2011-2012). In total 76 volatile compounds were identified: 26 alcohols, 13 aldehydes, 14 ketones, 9 acids and 14 esters. Alcohols, ketones and acids were quantitatively the most predominant group of compounds. Significant differences (p < 0.05) were found among varieties in both years, Krasavica cultivar was found as having the highest content of aroma compounds, stable during the monitored period.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
CECE 2014 11th International Interdisciplinary Meeting on Bioanalysis
ISBN
978-80-904959-2-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
450-453
Název nakladatele
Neuveden
Místo vydání
Ústav analytické chemie AV ČR, v. v. i.
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
20. 10. 2014
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
000354547400145