Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Assessment of aroma compounds in apples using SPME-GC-FID method

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F14%3APU111429" target="_blank" >RIV/00216305:26310/14:PU111429 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Assessment of aroma compounds in apples using SPME-GC-FID method

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Twenty-five apple varieties, especially breed against apple scab (Venturia inaequalis) were analysed for volatile aroma compounds content using SPME-GC-FID method. In total 60 various compounds were identified: 22 alcohols, 12 aldehydes, 11 ketones, 10 esters and 5 organic acids. Alcohols and aldehydes were the most abundant compounds in most varieties. The total content and single chemical groups of compounds were then compared with standard variety (Golden Delicious). Significant differences (p < 0.05) were found among samples, depending on species, cultivation and breeding.

  • Název v anglickém jazyce

    Assessment of aroma compounds in apples using SPME-GC-FID method

  • Popis výsledku anglicky

    Twenty-five apple varieties, especially breed against apple scab (Venturia inaequalis) were analysed for volatile aroma compounds content using SPME-GC-FID method. In total 60 various compounds were identified: 22 alcohols, 12 aldehydes, 11 ketones, 10 esters and 5 organic acids. Alcohols and aldehydes were the most abundant compounds in most varieties. The total content and single chemical groups of compounds were then compared with standard variety (Golden Delicious). Significant differences (p < 0.05) were found among samples, depending on species, cultivation and breeding.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    CECE 2014 11th International Interdisciplinary Meeting on Bioanalysis

  • ISBN

    978-80-904959-2-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    472

  • Strana od-do

    322-325

  • Název nakladatele

    Neuveden

  • Místo vydání

    Ústav analytické chemie AV ČR, v. v. i.

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    20. 10. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000354547400105