Assessment of aroma compounds in apples using SPME-GC-FID method
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F14%3APU111429" target="_blank" >RIV/00216305:26310/14:PU111429 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Assessment of aroma compounds in apples using SPME-GC-FID method
Popis výsledku v původním jazyce
Twenty-five apple varieties, especially breed against apple scab (Venturia inaequalis) were analysed for volatile aroma compounds content using SPME-GC-FID method. In total 60 various compounds were identified: 22 alcohols, 12 aldehydes, 11 ketones, 10 esters and 5 organic acids. Alcohols and aldehydes were the most abundant compounds in most varieties. The total content and single chemical groups of compounds were then compared with standard variety (Golden Delicious). Significant differences (p < 0.05) were found among samples, depending on species, cultivation and breeding.
Název v anglickém jazyce
Assessment of aroma compounds in apples using SPME-GC-FID method
Popis výsledku anglicky
Twenty-five apple varieties, especially breed against apple scab (Venturia inaequalis) were analysed for volatile aroma compounds content using SPME-GC-FID method. In total 60 various compounds were identified: 22 alcohols, 12 aldehydes, 11 ketones, 10 esters and 5 organic acids. Alcohols and aldehydes were the most abundant compounds in most varieties. The total content and single chemical groups of compounds were then compared with standard variety (Golden Delicious). Significant differences (p < 0.05) were found among samples, depending on species, cultivation and breeding.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
CECE 2014 11th International Interdisciplinary Meeting on Bioanalysis
ISBN
978-80-904959-2-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
472
Strana od-do
322-325
Název nakladatele
Neuveden
Místo vydání
Ústav analytické chemie AV ČR, v. v. i.
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
20. 10. 2014
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
000354547400105