Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Detection of Lactobacillus acidophilus species in the probiotic meat product

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F15%3APU115346" target="_blank" >RIV/00216305:26310/15:PU115346 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00216305:26310/15:PU122752

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Detection of Lactobacillus acidophilus species in the probiotic meat product

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Probiotic bacteria have beneficial effects on human health. They positively influence the host immune system and the composition of intestinal microflora. They can reach the gastrointestinal tract with food. Probiotic bacteria are found in dairy productsand food supplements most often. They can be used in other matrices including meat products. The aim of this study was to detect Lactobacillus acidophilus cells in probiotic fermented meat product ?Ovčácká klobása? using the PCR method. Attention was paid to the preparation of the sample (homogenization, lysis of cells) and optimization of methods for the isolation of DNA in quality suitable for PCR using magnetic microparticles. The use of magnetic particles with immobilized antibody antiLactobacilluswas also tested for Lactobacillius acidophilus bacterial cells isolation from homogenized product. Bacterial cells bound on the magnetic particles were identified using PCR. Specific PCR products for the species Lactobacillus acidophilus

  • Název v anglickém jazyce

    Detection of Lactobacillus acidophilus species in the probiotic meat product

  • Popis výsledku anglicky

    Probiotic bacteria have beneficial effects on human health. They positively influence the host immune system and the composition of intestinal microflora. They can reach the gastrointestinal tract with food. Probiotic bacteria are found in dairy productsand food supplements most often. They can be used in other matrices including meat products. The aim of this study was to detect Lactobacillus acidophilus cells in probiotic fermented meat product ?Ovčácká klobása? using the PCR method. Attention was paid to the preparation of the sample (homogenization, lysis of cells) and optimization of methods for the isolation of DNA in quality suitable for PCR using magnetic microparticles. The use of magnetic particles with immobilized antibody antiLactobacilluswas also tested for Lactobacillius acidophilus bacterial cells isolation from homogenized product. Bacterial cells bound on the magnetic particles were identified using PCR. Specific PCR products for the species Lactobacillus acidophilus

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    EB - Genetika a molekulární biologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GP13-32840P" target="_blank" >GP13-32840P: Vývoj metody pro studium enkapsulace magnetických nano- a mikročástic pomocí polymerázové řetězové reakce v reálném čase</a><br>

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů