Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Comparison of antioxidant and colour characteristics of different types of medical plants assessed by modern spectroscopic techniques

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F15%3APU115403" target="_blank" >RIV/00216305:26310/15:PU115403 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:43510/15:43913089

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Comparison of antioxidant and colour characteristics of different types of medical plants assessed by modern spectroscopic techniques

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Research on antioxidant properties of medicinal plants has gained enormous popularity in recent years. Medicinal plants are being viewed as easily available source of antioxidants. Antioxidant effect of herbs is mainly attributed to phenolic compounds (flavonoids and phenolic acids) and carotenoids, but the role of non-flavonoid antioxidants is widely discussed, as well. Besides antioxidant activity flavonoids and carotenoids contribute to the creation of colour in herbs. The aim of this study was to compare the antioxidant and colour characteristics of various types of herbs originating from two different locations in the Czech Republic.

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison of antioxidant and colour characteristics of different types of medical plants assessed by modern spectroscopic techniques

  • Popis výsledku anglicky

    Research on antioxidant properties of medicinal plants has gained enormous popularity in recent years. Medicinal plants are being viewed as easily available source of antioxidants. Antioxidant effect of herbs is mainly attributed to phenolic compounds (flavonoids and phenolic acids) and carotenoids, but the role of non-flavonoid antioxidants is widely discussed, as well. Besides antioxidant activity flavonoids and carotenoids contribute to the creation of colour in herbs. The aim of this study was to compare the antioxidant and colour characteristics of various types of herbs originating from two different locations in the Czech Republic.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    12th International Interdisciplinary Meeting on Bioanalysis

  • ISBN

    9788090495937

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    231

  • Strana od-do

    91-94

  • Název nakladatele

    Institute of Analytical Chemistry of the CAS

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    21. 9. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku