Comparison of antioxidant and colour characteristics of different types of medical plants assessed by modern spectroscopic techniques
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F15%3APU115403" target="_blank" >RIV/00216305:26310/15:PU115403 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62156489:43510/15:43913089
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Comparison of antioxidant and colour characteristics of different types of medical plants assessed by modern spectroscopic techniques
Popis výsledku v původním jazyce
Research on antioxidant properties of medicinal plants has gained enormous popularity in recent years. Medicinal plants are being viewed as easily available source of antioxidants. Antioxidant effect of herbs is mainly attributed to phenolic compounds (flavonoids and phenolic acids) and carotenoids, but the role of non-flavonoid antioxidants is widely discussed, as well. Besides antioxidant activity flavonoids and carotenoids contribute to the creation of colour in herbs. The aim of this study was to compare the antioxidant and colour characteristics of various types of herbs originating from two different locations in the Czech Republic.
Název v anglickém jazyce
Comparison of antioxidant and colour characteristics of different types of medical plants assessed by modern spectroscopic techniques
Popis výsledku anglicky
Research on antioxidant properties of medicinal plants has gained enormous popularity in recent years. Medicinal plants are being viewed as easily available source of antioxidants. Antioxidant effect of herbs is mainly attributed to phenolic compounds (flavonoids and phenolic acids) and carotenoids, but the role of non-flavonoid antioxidants is widely discussed, as well. Besides antioxidant activity flavonoids and carotenoids contribute to the creation of colour in herbs. The aim of this study was to compare the antioxidant and colour characteristics of various types of herbs originating from two different locations in the Czech Republic.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
12th International Interdisciplinary Meeting on Bioanalysis
ISBN
9788090495937
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
231
Strana od-do
91-94
Název nakladatele
Institute of Analytical Chemistry of the CAS
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
21. 9. 2015
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—