Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Antioxidační aktivita vybraných odrůd červených a bílých rybízů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F15%3APU118800" target="_blank" >RIV/00216305:26310/15:PU118800 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Antioxidační aktivita vybraných odrůd červených a bílých rybízů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem této práce bylo stanovení celkové antioxidační aktivity vybraných odrůd červených a bílých rybízů a vzájemné porovnání dosažených výsledků. Celková antioxidační aktivita vybraných druhů ovoce byla změřena spektrofotometrickými metodami za využití volných radikálů ABTS + a DPPH a byla vyjádřena jako ekvivalent látky Trolox. Celkem bylo proměřeno 12 odrůd červených rybízu a 6 odrůd bílých rybízu. Nejvyšší hodnoty celkové antioxidační aktivity vykazovaly odrůdy červených rybízů ?Rovada?, ?Jesan?, ?Junifer? a ?Tatran? a bílých rybízů ?Orion? a ?Olin?

  • Název v anglickém jazyce

    The antioxidant activity of selected species of red and white currants

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to determine the total antioxidant activity of selected cultivars of red and white currants and mutual comparison of results. The total antioxidant activity of selected fruits was measured by spectrophotometric methods using free radicals ABTS + and DPPH and expressed as a Trolox equivalent. There were 12 cultivars of red currants and 6 cultivars of white currants measured. The highest values of total antioxidant activity showed cultivars of red currants ?Rovada?, ?Jesan?, ?Junifer? and ?Tatran? and white currants ?Orion? and ?Olin?.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI111A141" target="_blank" >QI111A141: Výzkum nových technologií v pěstování angreštu a rybízu se zaměřením na kvalitu a využití plodů.</a><br>

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Vědecké práce ovocnářské. Výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský Holovousy s.r.o. GC GE

  • ISSN

    0231-6900

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    Neuveden

  • Číslo periodika v rámci svazku

    24

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    37-42

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus