Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Antioxidační aktivita vybraných odrůd červeného a bílého rybízu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25271121%3A_____%2F15%3A%230000616" target="_blank" >RIV/25271121:_____/15:#0000616 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Antioxidační aktivita vybraných odrůd červeného a bílého rybízu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem této práce bylo stanovení celkové antioxidační aktivity vybraných odrůd červeného a bílého rybízu a vzájemné porovnání dosažených výsledků. Celková antioxidační aktivita vybraných druhů ovoce byla změřena spektrofotometrickými metodami za využití volných radikálů ABTS.+ a DPPH a byla vyjádřena jako ekvivalent látky Trolox. Celkem bylo proměřeno 12 odrůd červeného rybízu a 6 odrůd bílého rybízu. Nejvyšší hodnoty celkové antioxidační aktivity vykazovaly odrůdy červeného rybízu Rovada, Jesan, Junifer a Tatran a bílého rybízu Orion a Olin.

  • Název v anglickém jazyce

    The antioxidant activity of selected species of red and white currant

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to determine the total antioxidant activity of selected cultivars of red and white currant and mutual comparison of results. The total antioxidant activity of selected fruits was measured by spectrophotometric methods using free radicals ABTS.+ and DPPH and expressed as a Trolox equivalent. There were 12 cultivars of red currant and 6 cultivars of white currant measured. The highest values of total antioxidant activity showed cultivars of red currant Rovada, Jesan, Junifer and Tatran and white currant Orion and Olin.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI111A141" target="_blank" >QI111A141: Výzkum nových technologií v pěstování angreštu a rybízu se zaměřením na kvalitu a využití plodů.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Vědecké práce ovocnářské

  • ISSN

    0231-6900

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    24

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    37-42

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus