Antioxidační aktivita vybraných odrůd červeného a bílého rybízu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25271121%3A_____%2F15%3A%230000616" target="_blank" >RIV/25271121:_____/15:#0000616 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Antioxidační aktivita vybraných odrůd červeného a bílého rybízu
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem této práce bylo stanovení celkové antioxidační aktivity vybraných odrůd červeného a bílého rybízu a vzájemné porovnání dosažených výsledků. Celková antioxidační aktivita vybraných druhů ovoce byla změřena spektrofotometrickými metodami za využití volných radikálů ABTS.+ a DPPH a byla vyjádřena jako ekvivalent látky Trolox. Celkem bylo proměřeno 12 odrůd červeného rybízu a 6 odrůd bílého rybízu. Nejvyšší hodnoty celkové antioxidační aktivity vykazovaly odrůdy červeného rybízu Rovada, Jesan, Junifer a Tatran a bílého rybízu Orion a Olin.
Název v anglickém jazyce
The antioxidant activity of selected species of red and white currant
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to determine the total antioxidant activity of selected cultivars of red and white currant and mutual comparison of results. The total antioxidant activity of selected fruits was measured by spectrophotometric methods using free radicals ABTS.+ and DPPH and expressed as a Trolox equivalent. There were 12 cultivars of red currant and 6 cultivars of white currant measured. The highest values of total antioxidant activity showed cultivars of red currant Rovada, Jesan, Junifer and Tatran and white currant Orion and Olin.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI111A141" target="_blank" >QI111A141: Výzkum nových technologií v pěstování angreštu a rybízu se zaměřením na kvalitu a využití plodů.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Vědecké práce ovocnářské
ISSN
0231-6900
e-ISSN
—
Svazek periodika
—
Číslo periodika v rámci svazku
24
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
37-42
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—