Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Optimalization of HRM-PCR method for identification lactic acid bacteria from complex samples

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F16%3APU124177" target="_blank" >RIV/00216305:26310/16:PU124177 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Optimalization of HRM-PCR method for identification lactic acid bacteria from complex samples

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Molecular based differentiation of various bacterial species is important mainly in diagnostic, epidemiological and food quality control studies, particulary where phenotype makes the identification of bacteria difficult. Molecular methods based on the amplification of 16S ribosomal RNA gene analysis are more rapid, reliable, and reproducible and have greater sensitivity. High resolution melting (HRM) curve analysis is a simple, low-ccost, closed tube method for amplicon discrimination and easy integration with real.time polymerase chain reaction (HRM-PCR). In this contribution we report rapid species identification of lactic acid bacteria using HRM-PCR in complex food samples. Three different DNA isolation methods were used in this work: phenol extraction, separation using magnetic particles and commercial kit. Three sets of primers targeted hypervariable region (V1-F - V1-R, V3-F - V3-R, V6-F - V6-R) were tested for amplification of the 16S rRNA gene. Presented method was optimized on 6 Reference co

  • Název v anglickém jazyce

    Optimalization of HRM-PCR method for identification lactic acid bacteria from complex samples

  • Popis výsledku anglicky

    Molecular based differentiation of various bacterial species is important mainly in diagnostic, epidemiological and food quality control studies, particulary where phenotype makes the identification of bacteria difficult. Molecular methods based on the amplification of 16S ribosomal RNA gene analysis are more rapid, reliable, and reproducible and have greater sensitivity. High resolution melting (HRM) curve analysis is a simple, low-ccost, closed tube method for amplicon discrimination and easy integration with real.time polymerase chain reaction (HRM-PCR). In this contribution we report rapid species identification of lactic acid bacteria using HRM-PCR in complex food samples. Three different DNA isolation methods were used in this work: phenol extraction, separation using magnetic particles and commercial kit. Three sets of primers targeted hypervariable region (V1-F - V1-R, V3-F - V3-R, V6-F - V6-R) were tested for amplification of the 16S rRNA gene. Presented method was optimized on 6 Reference co

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10608 - Biochemistry and molecular biology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů