Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

STUDIUM INTERAKCÍ HYALURONAN-AMINOKYSELINY

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F19%3APU134019" target="_blank" >RIV/00216305:26310/19:PU134019 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00216305:26310/19:PU135332

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    STUDIUM INTERAKCÍ HYALURONAN-AMINOKYSELINY

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tento článek se zaměřuje na využití izotermální titrační kalorimetrie (ITC) ke studiu interakcí mezi záporně nabitým polysacharidem hyaluronanem a kladně nabitými aminokyselinami. Byly zkoumány interakce mezi hyaluronanem (9 kDa až 1540 kDa) a oligomery argininu v hydrochloridové formě. Bylo zjištěno, že molekulová hmotnost oligomerního argininu hraje významnou roli při interakci s hyaluronanem. Naopak molekulová hmotnost hyaluronanu ovlivňuje interakce pouze mírně. Pokud je délka oligomeru příliš krátká, k elektrostatickým interakcím s hyaluronanem nedochází.

  • Název v anglickém jazyce

    STUDY OF HYALURONAN-AMINO ACID INTERACTIONS

  • Popis výsledku anglicky

    This paper focuses on the use of isothermal titration calorimetry (ITC) to study the interactions between negatively charged polysaccharide hyaluronan and positively charged amino acids. Interactions between hyaluronan (9 kDa to 1540 kDa) and arginine oligomers hydrochloride form were investigated. The molecular weight of the oligomeric arginine has been found to play an important role in the interaction with hyaluronan. In contrast, the molecular weight of hyaluronan affects the interaction only slightly. If the length of the oligomer is too short, electrostatic interactions with hyaluronan do not occur.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10403 - Physical chemistry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků termoanalytického semináře TAS 2019

  • ISBN

    978-80-88307-03-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    89-95

  • Název nakladatele

    Neuveden

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    FCH VUT v Brně

  • Datum konání akce

    10. 10. 2019

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku