Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

γ-Fe2O3 Nanoparticles as a Potential Sensor for Histamine Isolation

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26620%2F19%3APU131660" target="_blank" >RIV/00216305:26620/19:PU131660 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:43210/19:43915387

  • Výsledek na webu

    <a href="https://nanocon2018.tanger.cz/cz/" target="_blank" >https://nanocon2018.tanger.cz/cz/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    γ-Fe2O3 Nanoparticles as a Potential Sensor for Histamine Isolation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Histamine, biologically active amine, is normally present in the body and it is involved in a local regulation of physiological processes. It occurs in food as a product of microbial decarboxylation of amino acid histidine, and consumption of histamine-rich food can lead to intoxication. Hence, its identification, quantification, and awareness of this foodborne toxin are important for food safety as it can serve as an indicator of food spoilage. This study presents a synthesis of various γ-Fe2O3 nanoparticles, which differ in surface functionalization, application of particles for histamine detection and isolation, and subsequent reaction of desorbed histamine with ninhydrin for final ion exchange chromatography quantification. The aim of this study was to develop easy to use, cost-effective, and error-free procedure for quantification of histamine.

  • Název v anglickém jazyce

    γ-Fe2O3 Nanoparticles as a Potential Sensor for Histamine Isolation

  • Popis výsledku anglicky

    Histamine, biologically active amine, is normally present in the body and it is involved in a local regulation of physiological processes. It occurs in food as a product of microbial decarboxylation of amino acid histidine, and consumption of histamine-rich food can lead to intoxication. Hence, its identification, quantification, and awareness of this foodborne toxin are important for food safety as it can serve as an indicator of food spoilage. This study presents a synthesis of various γ-Fe2O3 nanoparticles, which differ in surface functionalization, application of particles for histamine detection and isolation, and subsequent reaction of desorbed histamine with ninhydrin for final ion exchange chromatography quantification. The aim of this study was to develop easy to use, cost-effective, and error-free procedure for quantification of histamine.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10406 - Analytical chemistry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    NANOCON 2018

  • ISBN

    978-80-87294-89-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    365-369

  • Název nakladatele

    TANGER

  • Místo vydání

    neuveden

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    17. 10. 2018

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku