Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Isolation of histamine using γ-Fe2O3 nanoparticles

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F18%3A43914711" target="_blank" >RIV/62156489:43210/18:43914711 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00216305:26620/19:PU131633

  • Výsledek na webu

    <a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2018/mnet_2018_full.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2018/mnet_2018_full.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Isolation of histamine using γ-Fe2O3 nanoparticles

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Histamine, biologically active amine, is normally present in the body and it is involved in a local regulation of physiological processes. It occurs in food as a product of microbial decarboxylation of the amino acid histidine, and the ingestion of foods that contain high levels of histamine can lead to poisoning. Hence, the presence of this biogenic amine is considered as an indicator of food spoilage. Many different methods are available to detect the presence of histamine in food samples. The aim of this study was to design a fast and low-cost method for histamine identification employing magnetic isolation and subsequent reaction of desorbed histamine with ninhydrin for final ion exchange chromatography quantification.

  • Název v anglickém jazyce

    Isolation of histamine using γ-Fe2O3 nanoparticles

  • Popis výsledku anglicky

    Histamine, biologically active amine, is normally present in the body and it is involved in a local regulation of physiological processes. It occurs in food as a product of microbial decarboxylation of the amino acid histidine, and the ingestion of foods that contain high levels of histamine can lead to poisoning. Hence, the presence of this biogenic amine is considered as an indicator of food spoilage. Many different methods are available to detect the presence of histamine in food samples. The aim of this study was to design a fast and low-cost method for histamine identification employing magnetic isolation and subsequent reaction of desorbed histamine with ninhydrin for final ion exchange chromatography quantification.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10401 - Organic chemistry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNet 2018: Proceedings of International PhD Students Conference

  • ISBN

    978-80-7509-597-8

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    501-505

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    7. 11. 2018

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku

    000462205300095