Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Current Trends in Detection of Histamine in Food and Beverages

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26620%2F19%3APU131534" target="_blank" >RIV/00216305:26620/19:PU131534 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:43210/19:43915128

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1021/acs.jafc.8b05515" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1021/acs.jafc.8b05515</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1021/acs.jafc.8b05515" target="_blank" >10.1021/acs.jafc.8b05515</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Current Trends in Detection of Histamine in Food and Beverages

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Histamine is a heterocyclic amine formed by decarboxylation of the amino acid L-histidine. It is involved in the local regulation of physiological processes but also can occur exogenously in the food supply. Histamine is toxic at high intakes; therefore, determination of the histamine level in food is an important aspect of food safety. This article will review the current understanding of physiological functions of endogenous and ingested histamine with a particular focus placed on existing and emerging technologies for histamine quantification in food. Methods reported in this article are sequentially arranged and provide a brief overview of analytical methods reported, including those based on nanotechnologies.

  • Název v anglickém jazyce

    Current Trends in Detection of Histamine in Food and Beverages

  • Popis výsledku anglicky

    Histamine is a heterocyclic amine formed by decarboxylation of the amino acid L-histidine. It is involved in the local regulation of physiological processes but also can occur exogenously in the food supply. Histamine is toxic at high intakes; therefore, determination of the histamine level in food is an important aspect of food safety. This article will review the current understanding of physiological functions of endogenous and ingested histamine with a particular focus placed on existing and emerging technologies for histamine quantification in food. Methods reported in this article are sequentially arranged and provide a brief overview of analytical methods reported, including those based on nanotechnologies.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10406 - Analytical chemistry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY

  • ISSN

    0021-8561

  • e-ISSN

    1520-5118

  • Svazek periodika

    67

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    773-783

  • Kód UT WoS článku

    000457067100001

  • EID výsledku v databázi Scopus