Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Histamin a tyramin v potravě a jejich vliv na zdraví

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F18%3AN0000020" target="_blank" >RIV/00027022:_____/18:N0000020 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-5-2018/" target="_blank" >http://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-5-2018/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Histamin a tyramin v potravě a jejich vliv na zdraví

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Studie přináší souhrnné poznatky dostupné v současné době o biogenních aminech, histaminu a tyraminu, v potravinách. Třebaže jsou aminy histamin a tyramin přirozenou součástí některých potravin, mohou však vzniknout i při jejich mikrobiální kontaminaci. Studie představuje jak zdroje těchto biogenních aminů, mechanizmy jejich působení na lidský organizmus, možnosti diagnostiky a terapie, tak metody jejich stanovení.

  • Název v anglickém jazyce

    Histamine and tyramine in food and their health effects

  • Popis výsledku anglicky

    The study aims for comprehensive recent information concerning biogenic amines, histamine and tyramine, in food. Although they are naturally present in certain food, they can also be produced by their microbial contamination. The study focuses on sources of these biogenic amines, mechanisms of their effects on human organism, possible diagnostic and therapeutic methods as well as methods for their determination in food.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40500 - Other agricultural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    73

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    118-121

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus