Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fyziologický účinek biogenních aminů na lidský organizmus a jejich význam v potravinách

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63509383" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63509383 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Fyziologický účinek biogenních aminů na lidský organizmus a jejich význam v potravinách

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Práce se zabývá fyziologickým účinkem biogenních aminů na lidský organizmus a jejich významem v potravinách. Stručně pojednává o chemické charakteristice, struktuře a rozdělení biogenních aminů. Zaměřuje se zejména na fyziologický účinek nejdůležitějšíchbiogenních aminů (polyaminů, ketacholaminů, histaminu, tyraminu, ?-fenyletylaminu, atd.) na lidský organizmus. V práci jsou dále popsány toxické účinky biogenních aminů, jejich výskyt a vznik v potravinách. V neposlední řadě se práce zabývá odbourávánímbiogenních aminů, platnou legislativou a prevencí jejich vzniku.

  • Název v anglickém jazyce

    Physiological effects of biogenic amines on human organism and their importance in food

  • Popis výsledku anglicky

    The study is focused on physiological effects of biogenic amines on human organism and their importance in food. It deals with chemical characterization, structure and division of biogenic amines. Particularly, it is attended to physiological impact of the most important biogenic amines (polyamines, catecholamines, histamine, tyramine, ?-phenylethylamine, etc.) on human body. Furthermore, the work describes toxic effects of biogenic amines, their occurrence and origin in food. Last but not least, studyis engaged in biogenic amine degradation, valid legislation and biogenic amine formation prevention.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník recenzovaných příspěvků z V. Setkání středoškolských učitelů biologie Zlínského regionu

  • ISBN

    978-80-7318-975-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická

  • Místo vydání

    Zlín

  • Místo konání akce

    Zlín

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku