Labour productivity of SME confectionary manufacturers as a financial performance influencing factor
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F02819180%3A_____%2F18%3A%230000119" target="_blank" >RIV/02819180:_____/18:#0000119 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62156489:43110/18:43914840
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Labour productivity of SME confectionary manufacturers as a financial performance influencing factor
Popis výsledku v původním jazyce
Food manufacturing industry is considered to be a labour intensive industry. The way for increasing competitive advantage of food processing companies is then interconnected with both intensive and extensive growth of labour productivity based on rising export potential, mainly within the single European market. This paper aims at identification of factors influencing labour productivity of small and medium–sized food processors and consequently their overall economic performance within the industry Manufacture of other food products - cocoa, chocolate and sugar confectionery (NACE category 10.8). It was explored period of years 2007 – 2015 using financial secondary data of SME food processing businesses, active in the aforementioned industry and settled in Visegrad four member countries.
Název v anglickém jazyce
Labour productivity of SME confectionary manufacturers as a financial performance influencing factor
Popis výsledku anglicky
Food manufacturing industry is considered to be a labour intensive industry. The way for increasing competitive advantage of food processing companies is then interconnected with both intensive and extensive growth of labour productivity based on rising export potential, mainly within the single European market. This paper aims at identification of factors influencing labour productivity of small and medium–sized food processors and consequently their overall economic performance within the industry Manufacture of other food products - cocoa, chocolate and sugar confectionery (NACE category 10.8). It was explored period of years 2007 – 2015 using financial secondary data of SME food processing businesses, active in the aforementioned industry and settled in Visegrad four member countries.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
50206 - Finance
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
INPROFORUM 2018
ISBN
9788073947262
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
136-140
Název nakladatele
University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Economics
Místo vydání
České Budějovice
Místo konání akce
České Budějovice
Datum konání akce
1. 11. 2018
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—