Labour productivity of SME confectionary manufacturers as a financial performance influencing factor
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F18%3A43914840" target="_blank" >RIV/62156489:43110/18:43914840 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/02819180:_____/18:#0000119
Výsledek na webu
<a href="http://ocs.ef.jcu.cz/index.php/inproforum/INP2018/paper/viewFile/1083/658" target="_blank" >http://ocs.ef.jcu.cz/index.php/inproforum/INP2018/paper/viewFile/1083/658</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Labour productivity of SME confectionary manufacturers as a financial performance influencing factor
Popis výsledku v původním jazyce
Food manufacturing industry is considered to be a labour intensive industry. The way for increasing compet-itive advantage of food processing companies is then interconnected with both intensive and extensive growth of labour productivity based on risingexport potential, mainly within the single European market. This paper aims at identification of factors influencing labour productivity of small and medium-sized food processors and consequently their overall economic performance within the industry Manufacture of other food products -cocoa, chocolate and sugar confectionery (NACE category 10.8). It was explored period of years 2007 -2015 using financial secondary data of SME food pro-cessing businesses, active in the aforementioned industry and settled in Visegrad four member countries.
Název v anglickém jazyce
Labour productivity of SME confectionary manufacturers as a financial performance influencing factor
Popis výsledku anglicky
Food manufacturing industry is considered to be a labour intensive industry. The way for increasing compet-itive advantage of food processing companies is then interconnected with both intensive and extensive growth of labour productivity based on risingexport potential, mainly within the single European market. This paper aims at identification of factors influencing labour productivity of small and medium-sized food processors and consequently their overall economic performance within the industry Manufacture of other food products -cocoa, chocolate and sugar confectionery (NACE category 10.8). It was explored period of years 2007 -2015 using financial secondary data of SME food pro-cessing businesses, active in the aforementioned industry and settled in Visegrad four member countries.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
50204 - Business and management
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 12th International Scientific Conference INPROFORUM
ISBN
978-80-7394-726-2
ISSN
—
e-ISSN
2336-6788
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
136-140
Název nakladatele
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Místo vydání
České Budějovice
Místo konání akce
České Budějovice
Datum konání akce
1. 11. 2018
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—