Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Impact of hop pellets storage on beer quality

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F14864347%3A_____%2F12%3A%230000401" target="_blank" >RIV/14864347:_____/12:#0000401 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60193697:_____/12:#0000694

  • Výsledek na webu

    <a href="http://kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2012/5/" target="_blank" >http://kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2012/5/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Impact of hop pellets storage on beer quality

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Experimental brews (50 l) of 12 % all malt pale lager were hopped either by fresh hops or by hop pellets stored in original packs at a temperature of 20 °C for one year. Saaz and Premiant varieties were used. The beers hopped by aged hops had bitternessof 2 IBU lower at the same dose of alpha acids. Carbonyl compounds content in fresh beers and beers after 6 months storage depends on hop age. Shelf life of beers hopped by fresh hops was marked-ly prolonged in comparison to aged hop application.

  • Název v anglickém jazyce

    Impact of hop pellets storage on beer quality

  • Popis výsledku anglicky

    Experimental brews (50 l) of 12 % all malt pale lager were hopped either by fresh hops or by hop pellets stored in original packs at a temperature of 20 °C for one year. Saaz and Premiant varieties were used. The beers hopped by aged hops had bitternessof 2 IBU lower at the same dose of alpha acids. Carbonyl compounds content in fresh beers and beers after 6 months storage depends on hop age. Shelf life of beers hopped by fresh hops was marked-ly prolonged in comparison to aged hop application.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91B227" target="_blank" >QI91B227: Význam beta-kyselin chmele pro české pivo</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    58

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    148-154

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus