Impact of hop pellets storage on beer quality
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F14864347%3A_____%2F12%3A%230000401" target="_blank" >RIV/14864347:_____/12:#0000401 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60193697:_____/12:#0000694
Výsledek na webu
<a href="http://kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2012/5/" target="_blank" >http://kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2012/5/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Impact of hop pellets storage on beer quality
Popis výsledku v původním jazyce
Experimental brews (50 l) of 12 % all malt pale lager were hopped either by fresh hops or by hop pellets stored in original packs at a temperature of 20 °C for one year. Saaz and Premiant varieties were used. The beers hopped by aged hops had bitternessof 2 IBU lower at the same dose of alpha acids. Carbonyl compounds content in fresh beers and beers after 6 months storage depends on hop age. Shelf life of beers hopped by fresh hops was marked-ly prolonged in comparison to aged hop application.
Název v anglickém jazyce
Impact of hop pellets storage on beer quality
Popis výsledku anglicky
Experimental brews (50 l) of 12 % all malt pale lager were hopped either by fresh hops or by hop pellets stored in original packs at a temperature of 20 °C for one year. Saaz and Premiant varieties were used. The beers hopped by aged hops had bitternessof 2 IBU lower at the same dose of alpha acids. Carbonyl compounds content in fresh beers and beers after 6 months storage depends on hop age. Shelf life of beers hopped by fresh hops was marked-ly prolonged in comparison to aged hop application.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI91B227" target="_blank" >QI91B227: Význam beta-kyselin chmele pro české pivo</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
58
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
148-154
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—