Brewing characteristics of Czech fine aroma hops ?Saaz?
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F14864347%3A_____%2F12%3A%230000403" target="_blank" >RIV/14864347:_____/12:#0000403 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2012/7-8/" target="_blank" >http://kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2012/7-8/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Brewing characteristics of Czech fine aroma hops ?Saaz?
Popis výsledku v původním jazyce
Since 1998 we have been carrying out brewing tests with Saaz, known worldwide as the high quality standard within the group of fine aroma hops. Its brewing characteristics are compared to the other Czech as well as foreign aroma varieties (Tettnang, Spalt, Lublin, Hersbruck and Strieselspalt). Excellent quality of Saaz was confirmed in brewing tests. Optimal time for hopping with Saaz is ten minutes before the end of boiling in the third hopping. Saaz Late, a new Czech aroma variety was released in 2010. This variety shows similar brewing characteristics to Saaz.
Název v anglickém jazyce
Brewing characteristics of Czech fine aroma hops ?Saaz?
Popis výsledku anglicky
Since 1998 we have been carrying out brewing tests with Saaz, known worldwide as the high quality standard within the group of fine aroma hops. Its brewing characteristics are compared to the other Czech as well as foreign aroma varieties (Tettnang, Spalt, Lublin, Hersbruck and Strieselspalt). Excellent quality of Saaz was confirmed in brewing tests. Optimal time for hopping with Saaz is ten minutes before the end of boiling in the third hopping. Saaz Late, a new Czech aroma variety was released in 2010. This variety shows similar brewing characteristics to Saaz.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GE - Šlechtění rostlin
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
58
Číslo periodika v rámci svazku
7-8
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
209-214
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—