Qualitative Determination of Beta-Acids and their Transformation Products in Beer and Hop Using HR/AM-LC-MS/MS
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F14864347%3A_____%2F14%3A%230000575" target="_blank" >RIV/14864347:_____/14:#0000575 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://pubs.acs.org/journal/jafcau" target="_blank" >http://pubs.acs.org/journal/jafcau</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1021/jf501852r" target="_blank" >10.1021/jf501852r</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Qualitative Determination of Beta-Acids and their Transformation Products in Beer and Hop Using HR/AM-LC-MS/MS
Popis výsledku v původním jazyce
Transformation products of beta-acids formed during their oxidation, mainly hulupones, have been shown to have an interesting kind of bitterness.Their structuree were elucidated using LC-TOFMS and 1D/2D NMR in solution after thermal treatment of the hopbeta-acids. This study demonstrates thw advantages of MS detection with high resolution and accurace mass measurements.The structure of transformation products in an experimental solution of oxidized beta-acids was elucidated using a newly developed method by hybrid quadrupole-Orbitrap MS. In adition to already known structures, two new ones were identified and named epoxycohulupone and epoxyhulupone.
Název v anglickém jazyce
Qualitative Determination of Beta-Acids and their Transformation Products in Beer and Hop Using HR/AM-LC-MS/MS
Popis výsledku anglicky
Transformation products of beta-acids formed during their oxidation, mainly hulupones, have been shown to have an interesting kind of bitterness.Their structuree were elucidated using LC-TOFMS and 1D/2D NMR in solution after thermal treatment of the hopbeta-acids. This study demonstrates thw advantages of MS detection with high resolution and accurace mass measurements.The structure of transformation products in an experimental solution of oxidized beta-acids was elucidated using a newly developed method by hybrid quadrupole-Orbitrap MS. In adition to already known structures, two new ones were identified and named epoxycohulupone and epoxyhulupone.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI91B227" target="_blank" >QI91B227: Význam beta-kyselin chmele pro české pivo</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Agricultural and Food Chemistry
ISSN
0021-8561
e-ISSN
—
Svazek periodika
62
Číslo periodika v rámci svazku
31
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
7690-7697
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—