Způsob přípravy hořčicích látek z beta kyselin chmele
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F14864347%3A_____%2F14%3A%230000579" target="_blank" >RIV/14864347:_____/14:#0000579 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.upv.cz" target="_blank" >http://www.upv.cz</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Způsob přípravy hořčicích látek z beta kyselin chmele
Popis výsledku v původním jazyce
Způsob přípravy hořčících látek z beta kyselin chmele spočívá v tom, že se roztok obsahující 20 hmotnostních dílů beta kyselin chmele a 60 až 120 hmotnostních dílů ethanolu o čistotě nejméně 99,9 % obj. smísí se suspenzí obsahující 100 hmotnostních dílůinertního nosiče a 200 až 300 hmotnostních dílů ethanolu, pak se směs zhomogenizuje, pak se z ní odpaří ethanol za tlaku 60 až 80 kPa, a pak se nechá reagovat se vzdušným kyslíkem po dobu 20 až 200 hodin při teplotě ?18 až 25°C.
Název v anglickém jazyce
The method for preparation of bitter compounds from hop beta acids
Popis výsledku anglicky
The method for preparation of bitter compounds from hop beta acids insists in mixing of solution of 20 mass units of beta acids and 60-120 mass units of ethanol (purity min. 99,9 % vol.) and slurry containing 100 mass units of inert carrier and 200-300 mass units of ethanol. After full homogenization ethanol is evaporated at the pressure 60-80 kPa. Powder product is than left under open air to react with air oxygen for 20-200 hours at the temperatute of ?18 to 25°C.
Klasifikace
Druh
P - Patent
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI91B227" target="_blank" >QI91B227: Význam beta-kyselin chmele pro české pivo</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
304283
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
2. 1. 2014
Název vlastníka
Chmelařský institut s. r. o. a Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a. s.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence