Způsob hořčení piva beta kyselinami chmele za studena
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230000985" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0000985 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/14864347:_____/14:#0000580
Výsledek na webu
<a href="http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/304/304658.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/304/304658.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Způsob hořčení piva beta kyselinami chmele za studena
Popis výsledku v původním jazyce
Způsob hořčení piva beta kyselinami chmele za studena spočívá v tom, že se nejprve připraví hořčicí látky z beta kyselin chmele tak, že se roztok obsahující 20 hmotn. dílů beta kyselin chmele a 60 až 120 hmotn. dílů ethanolu smísí se suspenzí obsahující100 hmotn. dílů inertního nosiče a 200 až 300 hmotn. dílů ethanolu. Pak se vzniklá směs zhomogenizuje, pak se z ní odpaří ethanol za tlaku 60 až 80 kPa a pak se nechá reagovat se vzdušným kyslíkem při teplotě -18 až 25 °C po dobu 20 až 200 hodin. Pak se8 až 13 hmotn. dílů hořčicích látek z beta kyselin chmele smísí s 500 hmont. díly piva. Vzniklá suspenze se promíchá, pak se přidá 50 000 hmotn. dílů piva a pak se ponechá při teplotě 1 až 3 °C po dobu 5 až 10 dnů.
Název v anglickém jazyce
Method of cold bittering beer by hop acids
Popis výsledku anglicky
The method of cold bittering beer by hop acids according to the present invention consists in that first there are prepared bittering substances from beta acids of hop such that a solution containing 20 parts by weight of hop beta acids and 60 to 120 parts by weight of ethanol are mixed with a suspension containing 100 parts by weight of an inert carrier and 200 to 300 parts by weight of ethanol. Subsequently, the so prepared mixture is homogenized, ethanol evaporates therefrom under pressure in the range of 60 to 80 kPa, and then it is brought into reaction with atmospheric oxygen at a temperature ranging from -18 to 25 degC for a period of 20 to 200 hours. Then, 8 to 13 parts by weight of the bittering substances of the hop beta acids are mixed with500 parts by weight of beer. The so obtained suspension is agitated, 50 000 parts by weight of beer are added thereto and the mixture is let to ripen at a temperature ranging from 1 to 3 degC for a period of 5 to 10 days.
Klasifikace
Druh
P - Patent
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI91B227" target="_blank" >QI91B227: Význam beta-kyselin chmele pro české pivo</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
304658
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
9. 7. 2014
Název vlastníka
Chmelařský institut s. r. o., Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a. s.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence