Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Způsob hořčení piva beta kyselinami chmele za studena

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230000985" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0000985 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/14864347:_____/14:#0000580

  • Výsledek na webu

    <a href="http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/304/304658.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/304/304658.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Způsob hořčení piva beta kyselinami chmele za studena

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Způsob hořčení piva beta kyselinami chmele za studena spočívá v tom, že se nejprve připraví hořčicí látky z beta kyselin chmele tak, že se roztok obsahující 20 hmotn. dílů beta kyselin chmele a 60 až 120 hmotn. dílů ethanolu smísí se suspenzí obsahující100 hmotn. dílů inertního nosiče a 200 až 300 hmotn. dílů ethanolu. Pak se vzniklá směs zhomogenizuje, pak se z ní odpaří ethanol za tlaku 60 až 80 kPa a pak se nechá reagovat se vzdušným kyslíkem při teplotě -18 až 25 °C po dobu 20 až 200 hodin. Pak se8 až 13 hmotn. dílů hořčicích látek z beta kyselin chmele smísí s 500 hmont. díly piva. Vzniklá suspenze se promíchá, pak se přidá 50 000 hmotn. dílů piva a pak se ponechá při teplotě 1 až 3 °C po dobu 5 až 10 dnů.

  • Název v anglickém jazyce

    Method of cold bittering beer by hop acids

  • Popis výsledku anglicky

    The method of cold bittering beer by hop acids according to the present invention consists in that first there are prepared bittering substances from beta acids of hop such that a solution containing 20 parts by weight of hop beta acids and 60 to 120 parts by weight of ethanol are mixed with a suspension containing 100 parts by weight of an inert carrier and 200 to 300 parts by weight of ethanol. Subsequently, the so prepared mixture is homogenized, ethanol evaporates therefrom under pressure in the range of 60 to 80 kPa, and then it is brought into reaction with atmospheric oxygen at a temperature ranging from -18 to 25 degC for a period of 20 to 200 hours. Then, 8 to 13 parts by weight of the bittering substances of the hop beta acids are mixed with500 parts by weight of beer. The so obtained suspension is agitated, 50 000 parts by weight of beer are added thereto and the mixture is let to ripen at a temperature ranging from 1 to 3 degC for a period of 5 to 10 days.

Klasifikace

  • Druh

    P - Patent

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91B227" target="_blank" >QI91B227: Význam beta-kyselin chmele pro české pivo</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    304658

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

    9. 7. 2014

  • Název vlastníka

    Chmelařský institut s. r. o., Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a. s.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence