Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Preparát pro simultánní hořčení a dobarvení piva, způsob jeho výroby a použití

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F20%3AN0000031" target="_blank" >RIV/60193697:_____/20:N0000031 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/14864347:_____/20:N0000019

  • Výsledek na webu

    <a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/308/308488.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/308/308488.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Preparát pro simultánní hořčení a dobarvení piva, způsob jeho výroby a použití

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Preparát pro simultánní hořčení a dobarvení piva obsahuje částice chmele a sladinu, přičemž obsahuje 0,03 až 0,3 % hmotn. alfa kyselin chmele, 1,7 až 2,9 % hmotn. beta kyselin chmele, 3,2 až 5,2 % hmotn. iso-alfa hořkých kyselin chmele, 0,05 až 0,5 % hmotn. humulinonů, a vykazuje barvu 1 až 40 jedn. EBC. Způsob výroby preparátu pro simultánní hořčení a dobarvení piva spočívá v katalytické izomeraci alfa kyselin chmele ve sladině za přítomnosti extraktu z karamelových nebo barevných sladů. Reakce probíhá za varu po dobu 40 až 90 minut. Kombinací různých odrůd chmele s rozdílným obsahem alfa kyselin chmele a množství extraktu ze sladů se vyrobí směsný chmelo-sladový preparát pro simultánní hořčení a dobarvení piva se širokou škálou hořčicí vydatnosti a barvicí schopnosti, který lze použít k úpravě hořkosti a barvy piva v jednom kroku.Podpis licenční smlouvy 14.10.2020.

  • Název v anglickém jazyce

    Preparation for simultaneous bittering and coloring of beer, method of its production and use

  • Popis výsledku anglicky

    The preparation for simultaneous bittering and coloring of beer contains particles of hops and wort, while it contains 0.03 to 0.3% by weight. of hop alpha acids, 1.7 to 2.9 wt. Hop beta acids, 3.2 to 5.2 wt. iso-alpha acids, 0.05 to 0.5 wt. humulinones, and exhibits a color of 1 to 40 EBC units. Method for producing a preparation for the simultaneous bittering and coloring of beer consists in the catalytic isomerization of hop alpha acids in wort in the presence of an extract of caramel or dark malts. The reaction proceeds under boiling for 40 to 90 minutes. Combining different hop varieties with different hop alpha acids and amounts of malt extract produces a mixed hop-malt preparation for simultaneous bittering and coloring of beer with a wide range of bittering yield and coloring ability that can be used to adjust the bitterness and color of beer in one step. Signing the license contract Oct. 14, 2020.

Klasifikace

  • Druh

    P - Patent

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    308488

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

    5. 8. 2020

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s., Chmelařský institut, s.r.o.

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence