Pivo chmelené chmelo-sladovým preparátem
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F20%3AN0000027" target="_blank" >RIV/60193697:_____/20:N0000027 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/14864347:_____/20:N0000021
Výsledek na webu
<a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0033/uv033997.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0033/uv033997.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Pivo chmelené chmelo-sladovým preparátem
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká světlého, polotmavého a tmavého piva chmeleného chmelo-sladovým preparátem pro simultánní hořčení a dobarvení piva. Pivo chmelené chmelo-sladovým preparátem je charakterizované tím, že má pH 4,5 až 5, barvu 8 až 30 EBC jednotek, obsahuje 3,5 až 4 % hmotn. ethylalkoholu, 110 až 200 mg/l chmelových polyfenolů, 25 až 35 mg/l iso-alfa hořkých kyselin, čemuž odpovídá intenzita hořkosti 3 až 4 na šestibodové škále, charakter hořkosti 2,5 až 4,0 na šestibodové škále, příjemnost chmelové vůně 3,3 až 5 na devítibodové škále a celkový senzorický dojem 3,9 až 5,5 na sestupné devítibodové škále senzorického hodnocení. Podpis licenční smlouvy 14.10.2020.
Název v anglickém jazyce
Beer hopped with a hop-malt preparation
Popis výsledku anglicky
The technical solution relates to pale, semi-dark and dark beer hopped with a hop-malt preparation for simultaneous bittering and coloring of beer. Beer hopped with a hop-malt preparation is characterized in that it has a pH of 4.5 to 5, a color of 8 to 30 EBC units, contains 3.5 to 4% by weight. ethyl alcohol, 110 to 200 mg / l hop polyphenols, 25 to 35 mg / l iso-alpha bitter acids, corresponding to a bitterness intensity of 3 to 4 on a six-point scale, bitterness of 2.5 to 4.0 on a six-point scale, pleasant hop-derived aroma of 3.3 to 5 on a nine-point scale and an overall sensory impression of 3.9 to 5.5 on a descending nine-point sensory rating scale.Signing the license contract Oct. 14, 2020.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
33997
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský,a.s.,Chmelařský institut, s.r.o.
Způsob využití
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence