Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Assessment of changes in hop resins and polyphenols during long-term storage

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F14864347%3A_____%2F12%3A%230000398" target="_blank" >RIV/14864347:_____/12:#0000398 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jib.40/full" target="_blank" >http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jib.40/full</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1002/jib.40" target="_blank" >10.1002/jib.40</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Assessment of changes in hop resins and polyphenols during long-term storage

  • Popis výsledku v původním jazyce

    A twelve-month storage experiment with pellets T90 of four hop varieties showed different dynamics of hop ageing in relation to both the storage conditions and the variety. Negligible effects on the alpha and beta acids and the hop storage index (HSI) were detected during storage without air access at a temperature of +2 °C. Storage under anaerobic conditions at 20 °C resulted in a loss of 20?25% alpha acids after one year. The content of beta acids did not change significantly under the same storage conditions. Large decreases of alpha and beta acid contents by 64?88 % and 51?83 %, respectively, were found in hops stored in the access to air in the dark at a temperature of 20 °C. The rate of alpha and beta bitter acids decline accelerated markedly after 6 months of storage. Sládek was the least stable variety under all types of storage conditions. After 12 months, the content of total polyphenols and flavonoids considerably decreased by 30?40% and 20?30% resp. independently upon stora

  • Název v anglickém jazyce

    Assessment of changes in hop resins and polyphenols during long-term storage

  • Popis výsledku anglicky

    A twelve-month storage experiment with pellets T90 of four hop varieties showed different dynamics of hop ageing in relation to both the storage conditions and the variety. Negligible effects on the alpha and beta acids and the hop storage index (HSI) were detected during storage without air access at a temperature of +2 °C. Storage under anaerobic conditions at 20 °C resulted in a loss of 20?25% alpha acids after one year. The content of beta acids did not change significantly under the same storage conditions. Large decreases of alpha and beta acid contents by 64?88 % and 51?83 %, respectively, were found in hops stored in the access to air in the dark at a temperature of 20 °C. The rate of alpha and beta bitter acids decline accelerated markedly after 6 months of storage. Sládek was the least stable variety under all types of storage conditions. After 12 months, the content of total polyphenols and flavonoids considerably decreased by 30?40% and 20?30% resp. independently upon stora

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91B227" target="_blank" >QI91B227: Význam beta-kyselin chmele pro české pivo</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal Institute of Brewing

  • ISSN

    2050-0416

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    118

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    269-279

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus