Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Assessment of changes in hop resins and polyphenols during long-term storage

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F12%3A%230000711" target="_blank" >RIV/60193697:_____/12:#0000711 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jib.40/abstract" target="_blank" >http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jib.40/abstract</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1002/jib.40" target="_blank" >10.1002/jib.40</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Assessment of changes in hop resins and polyphenols during long-term storage

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Changes in the content and composition of hop secondary metabolites during storage are reflected in beer quality and in the economics of beer production. A 12-month storage experiment with T90 pellets of four hop varieties showed different dynamics of hop aging in relation to both storage conditions and hop variety. Negligible effects on the ?- and ?-acids were detected during storage without air access at +2°C. Storage at +20°C resulted in a final loss of 20?25% ?-acids, but the content of ?-acids didnot change significantly. Large decreases in ?-acids (64?88%) and in ?-acids (51?83%) were found in hops stored with access to air at +20°C. The rate of decline accelerated markedly after 6 months of storage. In terms of hop resin changes, Premiant and Sládek were the most and the least stable varieties, respectively. After 12 months, the content of the total polyphenols and flavonoids decreased by 30?40% and by 20?30%, respectively, irrespective of storage conditions. The rate of declin

  • Název v anglickém jazyce

    Assessment of changes in hop resins and polyphenols during long-term storage

  • Popis výsledku anglicky

    Changes in the content and composition of hop secondary metabolites during storage are reflected in beer quality and in the economics of beer production. A 12-month storage experiment with T90 pellets of four hop varieties showed different dynamics of hop aging in relation to both storage conditions and hop variety. Negligible effects on the ?- and ?-acids were detected during storage without air access at +2°C. Storage at +20°C resulted in a final loss of 20?25% ?-acids, but the content of ?-acids didnot change significantly. Large decreases in ?-acids (64?88%) and in ?-acids (51?83%) were found in hops stored with access to air at +20°C. The rate of decline accelerated markedly after 6 months of storage. In terms of hop resin changes, Premiant and Sládek were the most and the least stable varieties, respectively. After 12 months, the content of the total polyphenols and flavonoids decreased by 30?40% and by 20?30%, respectively, irrespective of storage conditions. The rate of declin

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91B227" target="_blank" >QI91B227: Význam beta-kyselin chmele pro české pivo</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of the Institute of Brewing

  • ISSN

    0046-9750

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    118

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    269-279

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus