Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

VÝSKYT BIOGENNÍCH AMÍNŮ V SÝRECH

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F16193296%3A_____%2F05%3A%230000216" target="_blank" >RIV/16193296:_____/05:#0000216 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    VÝSKYT BIOGENNÍCH AMÍNŮ V SÝRECH

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Obsah tyraminu, putrescinu, kadaverinu, hystaminu,sperminu, spermidinu a tryptaminu byl stanoven v řetězci mléko - ČMK - výroba sýrů - sýr švýcarského typu nebo sýr zrající pod mazem. Riziko výskytu biogenních amínů (BA) v syrovém mléce a ve výrobě sýrůje minimalizováno při dodržování GMP/GHP. Bylo isolováno více jak 30 producentů biogenních amínů, Suma BA produkovaných v kultivačním médiu překročila 4000 mg/1000g sýra.

  • Název v anglickém jazyce

    OCCURRENCE OF BIOGENIC AMINES IN CHEESES.

  • Popis výsledku anglicky

    Content of tyramine, putrescine, cadaverine, histamine, spermine, spermidine and tryptamine was determinated in chain : milk - milk cultures - model cheesemaking - swiss-type cheese or surface-ripened cheese - surface-ripened cheese from trade network. It was documented risk of occurrence of biogenics amines (BA) in produce of raw milk and in cheesemaking is minimalized when the conditions of GMP/GHP are kept More then 30 producents of BA were isolated, especially putrescine, cadaverine, histamine. Sumof BA generated by isolates on culture medium was in excess of 4000 mg / 1000 g.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QD1056" target="_blank" >QD1056: Determinace kvalitativních i kvantitativních ztrát u siláží se zaměřením na kontaminaci houbovými mikroorganismy a jejich metabolity</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Výsledky přehlídek a sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2005

  • ISBN

    80-86238-48-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    53-55

  • Název nakladatele

    Česká společnost chemická

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    1. 1. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku