VÝSKYT BIOGENNÍCH AMÍNŮ V SÝRECH
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F16193296%3A_____%2F05%3A%230000216" target="_blank" >RIV/16193296:_____/05:#0000216 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
VÝSKYT BIOGENNÍCH AMÍNŮ V SÝRECH
Popis výsledku v původním jazyce
Obsah tyraminu, putrescinu, kadaverinu, hystaminu,sperminu, spermidinu a tryptaminu byl stanoven v řetězci mléko - ČMK - výroba sýrů - sýr švýcarského typu nebo sýr zrající pod mazem. Riziko výskytu biogenních amínů (BA) v syrovém mléce a ve výrobě sýrůje minimalizováno při dodržování GMP/GHP. Bylo isolováno více jak 30 producentů biogenních amínů, Suma BA produkovaných v kultivačním médiu překročila 4000 mg/1000g sýra.
Název v anglickém jazyce
OCCURRENCE OF BIOGENIC AMINES IN CHEESES.
Popis výsledku anglicky
Content of tyramine, putrescine, cadaverine, histamine, spermine, spermidine and tryptamine was determinated in chain : milk - milk cultures - model cheesemaking - swiss-type cheese or surface-ripened cheese - surface-ripened cheese from trade network. It was documented risk of occurrence of biogenics amines (BA) in produce of raw milk and in cheesemaking is minimalized when the conditions of GMP/GHP are kept More then 30 producents of BA were isolated, especially putrescine, cadaverine, histamine. Sumof BA generated by isolates on culture medium was in excess of 4000 mg / 1000 g.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QD1056" target="_blank" >QD1056: Determinace kvalitativních i kvantitativních ztrát u siláží se zaměřením na kontaminaci houbovými mikroorganismy a jejich metabolity</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Výsledky přehlídek a sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2005
ISBN
80-86238-48-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
53-55
Název nakladatele
Česká společnost chemická
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
1. 1. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—