Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obsah a distribuce biogenních aminů v Eidamském sýru

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00102690" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00102690 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Content and distribution of biogenic amines in Dutch-type hard cheese

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Content of biogenic amines (BA; histamine, tyramine, tryptamine, putrescine, 2-phenylethylamine, cadaverine, spermidine, spermine) and counts of microorganisms (total aerobic and facultative anaerobic mesophilic microorganisms, TAC; lactic acid bacteria,LAB; coliforms; total anaerobic microorganisms, TAN; yeasts + moulds), were evaluated within the ripening interval of one to six months in Dutch-type hard cheese, produced by two different producers (the cheeses designated as R30 and R45) using pasteurized milk and different starter cultures (designated as R30-FD and R30-CH in the case of the R30 cheeses). The cheeses from the two producers differed in their fat content (30 and 45 % of fat in dry matter, respectively). Substantially higher (P<0.01) contents of tyramine and the sum of biogenic amines were found in the outer-part samples in comparison with the core ones in the R30 cheeses, which corresponded with higher (P<0.01) TAN counts in this part of the cheese with presumably more

  • Název v anglickém jazyce

    Content and distribution of biogenic amines in Dutch-type hard cheese

  • Popis výsledku anglicky

    Content of biogenic amines (BA; histamine, tyramine, tryptamine, putrescine, 2-phenylethylamine, cadaverine, spermidine, spermine) and counts of microorganisms (total aerobic and facultative anaerobic mesophilic microorganisms, TAC; lactic acid bacteria,LAB; coliforms; total anaerobic microorganisms, TAN; yeasts + moulds), were evaluated within the ripening interval of one to six months in Dutch-type hard cheese, produced by two different producers (the cheeses designated as R30 and R45) using pasteurized milk and different starter cultures (designated as R30-FD and R30-CH in the case of the R30 cheeses). The cheeses from the two producers differed in their fat content (30 and 45 % of fat in dry matter, respectively). Substantially higher (P<0.01) contents of tyramine and the sum of biogenic amines were found in the outer-part samples in comparison with the core ones in the R30 cheeses, which corresponded with higher (P<0.01) TAN counts in this part of the cheese with presumably more

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    FM - Hygiena

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Food Chemistry

  • ISSN

    0308-8146

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    102

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    129-137

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus