Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Sledování tvorby biogenních aminů v kozích sýrech

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F07%3A00001266" target="_blank" >RIV/62157124:16270/07:00001266 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Sledování tvorby biogenních aminů v kozích sýrech

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Bylo stanoveno chemické složení a koncentrace biogenních aminů (BA) v kozích sýrech produkovaných na českých farmách. U sýrů, které obsahovaly bylinky, byly stanoveny nejnižší hladiny BA. U všech sledovaných sýrů byl prokázán tyramin a histamin. Tyto dvabiogenní aminy obsahovaly u všech vzorků nejvyšší koncentrace. Vliv skladování na obsah BA byl významně (p <= 0,01) vyšší u sýrů s bylinkami než u čerstvých sýrů. U žádného ze vzorků nebylo dosaženo celkového obsahu BA, které je považováno jako toxicképro běžného konzumenta.

  • Název v anglickém jazyce

    Monitoring of production of biogenic amines in goat cheeses

  • Popis výsledku anglicky

    The chemical composition and concentration of biogenic amines in Czech farm, that produces goat cheeses, were determined. The cheeses, which contains herbs, showed the lowest biogenic amine levels. Tyramine and histamine were detected in all tested samples. These two amines had also the highest concentration in all samples. The effect of storage on content of biogenic amines was significantly (p <= 0,01) higher in cheeses with herbs than in fresh cheeses. No sample reached the total amine level, that isconsidered to be toxic for common consumer.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    sborník IX. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-012-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    40-42

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku