Poloprovozní ověření navrženého systému technologie v rámci produkce jahodníku v ekologické výsadbě
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25271121%3A_____%2F18%3AN0000093" target="_blank" >RIV/25271121:_____/18:N0000093 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Poloprovozní ověření navrženého systému technologie v rámci produkce jahodníku v ekologické výsadbě
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem uplatnění výstupu je doporučení vhodného postupu pro pěstování jahodníku v ekologických pěstitelských systémech, vyhodnocení účinnosti aplikací pomocných přípravků, vyhodnocení vlivu mulčování různými materiály v kryté a nekryté výsadbě na tržní výnos a vybrané ukazatele nutriční hodnoty plodů jahodníku.
Název v anglickém jazyce
Pilot verification of designed technology system in organic production of strawberry
Popis výsledku anglicky
The aim of the output is recommendation of the appropriate procedure for strawberries growing in organic farming systems, evaluation of the efficiency of application of auxiliary products, evalution of the influence of mulching by different materials in the covered and uncovered planting on the market yield and selected indicators of the nutritional values of strawberry fruits.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1610365" target="_blank" >QJ1610365: Výzkum a využití perspektivních technologických postupů v systémech ekologické a integrované produkce jahod</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
Ztech/FI-277/2018
Číselná identifikace
FI-277/2018
Technické parametry
Smlouva o využití metodického postupu „POLOPROVOZNÍ OVĚŘENÍ NAVRŽENÉHO SYSTÉMU TECHNOLOGIE V RÁMCI PRODUKCE JAHODNÍKU V EKOLOGICKÉ VÝSADBĚ“ uzavřená podle ustanovení § 269 zákona 513/1991 Sb., obchodního zákoníku. Smluvní strany: 1. Výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský Holovousy s.r.o. koordinátor a poskytovatel výstupu (dále jen „poskytovatel“) se sídlem Holovousy 129, 508 01 Hořice.(adresa) IČ: 25271121, DIČ: CZ 25271121, zastoupený Ing. Jaroslavem Váchou (pověřená osoba) 2. BIOCONT LABORATORY, spol. s r. o., (dále jen „uživatel“) Mayerova 784, Brno – Modřice 66442 IČ: 44016271,DIČ: CZ 44016271, zastoupený Ing. Štěpánem Hluchým (pověřená osoba) Ověřenou technologii mohou čtenáři najít na našem webu biocont.cz, v sekci Profesní pěstitelé – Ke stažení – Články a publikace. Datum uzavření smlouvy: 19.11.2018 Odpovědná osoba: Ing. Ivana Novotná, tel.: 732566242, Metodický postup je výstupem výzkumného projektu NAZV QJ1610365 - Výzkum a využití perspektivních technologických postupů v systémech ekologické a integrované produkce jahod.
Ekonomické parametry
Ekonomické aspekty uplatnění ověřené technologie jsou dány uživatelskou sférou, kterou představují ekozemědělci. Ekologické pěstování jahodníku je nyní v ČR na ploše 2,5 ha, ale předpokládá se vznik nových výsadeb v následujících pěti letech na celkových 5 ha. Při průměrném výnosu 15 t z jednoho hektaru lze celkovou produktivitu odhadnout na 75 t z 5 ha. Zvýšením kvality produkce ekologicky pěstovaného jahodníku dojde k 30 % nárůstu ceny produktu. Při předpokládané produkci 15 t.ha-1 na ploše 5 ha, bude tedy roční nárůst ceny produktu o 30 % a nárůst ploch ekologicky pěstovaného jahodníku o 50 %.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
25271121
Název vlastníka
VÝZKUMNÝ A ŠLECHTITELSKÝ ÚSTAV OVOCNÁŘSKÝ HOLOVOUSY s.r.o.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)
Požadavek na licenční poplatek
—
Adresa www stránky s výsledkem
—