Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Přehled skladovacích pokusů v ULO atmosféře ve VÝZKUMNÉM A ŠLECHTITELSKÉM ÚSTAVU OVOCNÁŘSKÉM HOLOVOUSY s.r.o. v letech 2005–2020

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25271121%3A_____%2F21%3AN0000122" target="_blank" >RIV/25271121:_____/21:N0000122 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://vpovsuo.cz/wp-content/uploads/2021/11/7_Drbohlavova_VPO_27_2_21.pdf" target="_blank" >https://vpovsuo.cz/wp-content/uploads/2021/11/7_Drbohlavova_VPO_27_2_21.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Přehled skladovacích pokusů v ULO atmosféře ve VÝZKUMNÉM A ŠLECHTITELSKÉM ÚSTAVU OVOCNÁŘSKÉM HOLOVOUSY s.r.o. v letech 2005–2020

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tento přehledový článek vznikl zpracováním dat z původních vědeckých výzkumů zaměřených na skladování ovoce v atmosféře s extrémně nízkým obsahem kyslíku (ULO). Konkrétně se jednalo o skladovací pokusy provedené za posledních patnáct let ve VÝZKUMNÉM A ŠLECHTITELSKÉM ÚSTAVU OVOCNÁŘSKÉM HOLOVOUSY s.r.o. Do výzkumu byly zahrnuty nejen plody jabloní a hrušní, ale také slivoní nebo třešní. U jednotlivých plodů byly sledovány kvalitativní parametry, senzorické znaky, obsahové nebo alergenní látky a rezidua pesticidů. Významný vliv na dosažené výsledky měl nejen výběr odrůdy a termín sklizně plodů. Podíl měla i velikost plodů, charakter slupky nebo počasí.

  • Název v anglickém jazyce

    Summary of storage experiments performed in the controlled atmosphere at the Research and breeding institute of pomology Holovousy Ltd. between 2005–2020

  • Popis výsledku anglicky

    This review article was created by processing data from original scientific research focused on fruit storage experiments under ultra-low oxygen (ULO) conditions. Specifically, these were storage experiments performed in the last fifteen years in the RESEARCH AND BREEDING INSTITUTE OF POMOLOGY HOLOVOUSY Ltd. The research included apple and pear varieties as well as plum or cherry counterparts. Qualitative parameters, sensory traits, content components in the fruit or allergenic substances and extent of pesticide residues were monitored in individual fruits. Not only the choice of variety and the date of fruit harvest had a significant effect on the achieved results. The size of the fruit, the nature of the skin or the weather also contributed.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40105 - Horticulture, viticulture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Vědecké práce ovocnářské

  • ISSN

    2695-1347

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    27

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

    85-105

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus