Obsah mykotoxinů v potravinářské pšenici v roce 2004
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F05%3A%230000015" target="_blank" >RIV/25328859:_____/05:#0000015 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Obsah mykotoxinů v potravinářské pšenici v roce 2004
Popis výsledku v původním jazyce
Vzhledem k prokazatelně negativním účinkům fuzáriových mykotoxinů na zdraví lidí i zvířat existují limity, omezující jejich maximální přípustné množství v potravinách a krmivech. V ČR byl zaveden limit pro obsah DON v potravinářských obilovinách zákonem110/1997 Sb. Vzhledem ke členství České republiky v EU bude u nás od 1.července 2006 platit nařízení Evropské komise které obsahuje maximální limity pro obsah DON a ZEA v obilovinách určených pro lidskou výživu a některých výrobcích z nich.
Název v anglickém jazyce
Mycotoxin content in bread wheat in 2004
Popis výsledku anglicky
With regard to documented negative effects of Fusarium mycotoxins on both human and animal health, limits of their maximum tolerable amounts in both foods and feeds have been set up. In the Czech Republic, a limit for DON content in food cereals was conditioned by Act No 110/1997 Coll. Since the country is a member of the EU, Commission Regulation (EC) establishing maximum levels for DON and ZEA contents in cereals for human consumption and in some products from them will be valid from 1 July 2006.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Mlynářská ročenka 2005
ISBN
80-239-4655-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
42-46
Název nakladatele
Svaz průmyslových mlýnů ČR
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—