Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvalita žita z roku 2007

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F07%3A%230000252" target="_blank" >RIV/25328859:_____/07:#0000252 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kvalita žita z roku 2007

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kvalita zrna žita určeného na potravinářské zpracování je každoročně hodnocena u 100 vzorků poskytnutých pěstiteli z celé České republiky. Kvalita je hodnocena podle požadavků ČSN 46 1100-4 kladených na zrno žita na mlýnské zpracování. Žitné zrno sklizené v roce 2007 má dosti velký objem a vysokou objemovou hmotnost, který by měl zajistit dobrou výtěžnost mouky. Průměrná hodnota čísla poklesu naznačuje, že amylolytické enzymy mají nízkou aktivitu a zrno není porostlé. Pekárenská kvalita žitného zrna sklizeného v roce 2007 je nejvyšší od roku 2002, kdy vstoupila v platnosti nová verze normy ČSN 46 1100-4.

  • Název v anglickém jazyce

    Quality of rye from the 2007 harvest

  • Popis výsledku anglicky

    Grain quality of rye for food processing is evaluated every year in 100 samples provided by growers across the Czech Republic. The quality is measured according to requirements of Czech National Standard 46 1100-4 for rye grain for milling. The grain harvested in 2007 has quite high test weight that would ensure good flour yield. An average value of falling number indicates that there is a low activity of amylolytic enzymes and the grain is not sprouted. Breadmaking quality of rye grain harvested in 2007 has been highest since 2002 when new version of CNS 46 1100-4 came in force.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QG50041" target="_blank" >QG50041: Faktory kvality a bezpečnosti potravinářských obilovin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    55

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    10-11

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus