Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vyhodnocení kvality potravinářských obilovin ze sklizně roku 2015 - část a) kvalita

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F15%3A%230000885" target="_blank" >RIV/25328859:_____/15:#0000885 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://eagri.cz/public/web/file/445783/SVZ_Obiloviny_12_2015.pdf" target="_blank" >http://eagri.cz/public/web/file/445783/SVZ_Obiloviny_12_2015.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vyhodnocení kvality potravinářských obilovin ze sklizně roku 2015 - část a) kvalita

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Zpráva informuje o výsledcích hodnocení kvality potravinářských obilovin ze sklizně 2015 na území České republiky. Celkem bylo hodnoceno 547 vzorků pšenice (ČSN 46 1100-2), 40 vzorků žita (ČSN 46 1100-4) a 254 vzorků sladovnického ječmene (ČSN 46 1100-5). Výsledky jsou zpracovány formou tabulek, grafů a slovního hodnocení v rámci celé ČR, oblastech Čech, Moravy a jednotlivých krajů. Požadavky na jakost (bez příměsí a nečistot) splnilo 73 % vzorků pekárenské pšenice a 95 % vzorků žita. Zrno ječmene má zvýšený obsah dusíkatých látek, nižší obsah škrobu, vysokou klíčivost a příznivé hodnoty přepadu. Celkově lze ročník 2015 hodnotit jako rok s velmi dobrou produkcí i kvalitou sledovaných obilovin.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of the quality of food grain from the harvest of 2015 - part a) quality

  • Popis výsledku anglicky

    The report summarises the results of the quality monitoring of grain intended for food production harvested in 2015 in the Czech Republic. A total of 547 wheat samples (ČSN 46 1100-2), 40 rye samples (ČSN 46 1100-4), and 254 malting barley samples (ČSN 46 1100-5) were evaluated. The results are presented as tables, plots and comments for the whole country and individual regions. The quality requirements (without Besatz) were fulfilled by 73 % of bread wheat samples and 95 % rye samples. Barley grain is higher in protein content, lower in starch content and has high germination and favourable retention above screen. In general, the harvest year can be seen as very good both in production and grain quality of considered cereals.

Klasifikace

  • Druh

    V<sub>souhrn</sub> - Souhrnná výzkumná zpráva

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Počet stran výsledku

    23

  • Místo vydání

    Kroměříž

  • Název nakladatele resp. objednatele

    Ministerstvo zemědělství české republiky

  • Verze