Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obsah fuzáriových mykotoxinů, výnos a kvalita zrna odrůd ozimé pšenice v ekologickém a konvenčním systému pěstování

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F08%3A%230000379" target="_blank" >RIV/25328859:_____/08:#0000379 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22330/08:00021421

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The content of Fusarium mycotoxins, grain yield and quality of winter wheat cultivars under organic and conventional cropping systems

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Nine cultivars of winter wheat were compared in organic and conventional crop rotation systems. Bread-making quality was evaluated using three parameters [thousand-kernel weight (TKW) in g, volume weight in g/l, protein content in %]. Grain yield, TKW and protein content of winter wheat in organic cropping system were significantly lower as compared to any intensity in conventional cropping system. However, clover as a preceding crop to winter wheat in organic crop rotation ensured a sufficient amount of nitrogen for grain yield, which was 6.72 t/ha on average of the three years. All samples were screened for the content of deoxynivalenol (DON). There was no significant difference in the DON content between winter wheat grain from organic crop rotationand conventional crop rotation at high intensity.

  • Název v anglickém jazyce

    The content of Fusarium mycotoxins, grain yield and quality of winter wheat cultivars under organic and conventional cropping systems

  • Popis výsledku anglicky

    Nine cultivars of winter wheat were compared in organic and conventional crop rotation systems. Bread-making quality was evaluated using three parameters [thousand-kernel weight (TKW) in g, volume weight in g/l, protein content in %]. Grain yield, TKW and protein content of winter wheat in organic cropping system were significantly lower as compared to any intensity in conventional cropping system. However, clover as a preceding crop to winter wheat in organic crop rotation ensured a sufficient amount of nitrogen for grain yield, which was 6.72 t/ha on average of the three years. All samples were screened for the content of deoxynivalenol (DON). There was no significant difference in the DON content between winter wheat grain from organic crop rotationand conventional crop rotation at high intensity.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GF - Choroby, škůdci, plevely a ochrana rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Plant, Soil and Environment

  • ISSN

    1214-1178

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    54

  • Číslo periodika v rámci svazku

    9

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000259581800005

  • EID výsledku v databázi Scopus