Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

IDENTIFICATION OF FUSARIUM DAMAGED WHEAT KERNELS USING IMAGE ANALYSIS

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F11%3A%230000576" target="_blank" >RIV/25328859:_____/11:#0000576 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=51329;download=82059" target="_blank" >http://www.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=51329;download=82059</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    IDENTIFICATION OF FUSARIUM DAMAGED WHEAT KERNELS USING IMAGE ANALYSIS

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Visual evaluation of kernels damaged by Fusarium spp. pathogens is labour intensive and due to a subjective approach, it can lead to inconsistencies. Digital imaging technology combined with appropriate statistical methods can provide much faster and more accurate ev aluation of the visually scabby kernels proportion. The aim of the present study was to develop a discrimination model to identify wheat kernels infected by Fusarium spp. using digital image analysis and statistical methods. Winter wheat kernels from fi eld experiments were evaluated visually as healthy or damaged. Deoxynivalenol (DON) content was determined in individual kernels using an ELISA method. Images of individual kernels were produced using a digital camera on dark background. Colour and shape descriptors were obtained by image analysis from the area representing the kernel. Healthy and damaged kernels diff ered signifi cantly in DON content and kernel weight. Various combinations of individual shape and colour d

  • Název v anglickém jazyce

    IDENTIFICATION OF FUSARIUM DAMAGED WHEAT KERNELS USING IMAGE ANALYSIS

  • Popis výsledku anglicky

    Visual evaluation of kernels damaged by Fusarium spp. pathogens is labour intensive and due to a subjective approach, it can lead to inconsistencies. Digital imaging technology combined with appropriate statistical methods can provide much faster and more accurate ev aluation of the visually scabby kernels proportion. The aim of the present study was to develop a discrimination model to identify wheat kernels infected by Fusarium spp. using digital image analysis and statistical methods. Winter wheat kernels from fi eld experiments were evaluated visually as healthy or damaged. Deoxynivalenol (DON) content was determined in individual kernels using an ELISA method. Images of individual kernels were produced using a digital camera on dark background. Colour and shape descriptors were obtained by image analysis from the area representing the kernel. Healthy and damaged kernels diff ered signifi cantly in DON content and kernel weight. Various combinations of individual shape and colour d

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    ACTA UNIVERSITATIS AGRICULTURAE ET SILVICULTURAE MENDELIANAE BRUNENSIS

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    59

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    125-130

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus