Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Odrůdy ječmene, vyšlechtěné pro využití ve vývoji zdravých potravin - praktický výsledek geneticko-šlechtitelského výzkumu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F16%3AN0000033" target="_blank" >RIV/25328859:_____/16:N0000033 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Odrůdy ječmene, vyšlechtěné pro využití ve vývoji zdravých potravin - praktický výsledek geneticko-šlechtitelského výzkumu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V příspěvku jsou zdůrazněny přednosti ječného zrna z hlediska možného využití ve výrobě potravin a prezentovány výsledky a úspěchy šlechtění takového ječmene ve společnosti Agrotest fyto, s.r.o. Jsou popsány vyšlechtěné odrůdy jarního ječmene s bezpluchým typem zrna: AF Lucius (s možností universálního uplatnění ve vývoji potravin i krmení hospodářských zvířat) a AF Cesar s vysokým obsahem beta-glukanů, specificky určený k uplatnění ve zdravé lidské výživě.

  • Název v anglickém jazyce

    Barley cultivars bred for use in develoment of healthy food – practical result of genetic and breeding research

  • Popis výsledku anglicky

    The paper highlights the advantages of barley grain for possible use in the production of foodstuffs and presents the results and achievements of such barley breeding in the company Agrotest fyto, Ltd. They are described bred varieties of spring barley with hulless grain AF Lucius (with universal application in the development of food and livestock feed) and AF Cesar with a high content of beta-glucans, specifically designed for application in healthy human nutrition.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210257" target="_blank" >QJ1210257: Zlepšení nutričních, dietetických a senzorických vlastností tuzemských, zejména alternativních a maloobjemových, obilovin a jejich mlýnských produktů technologickými postupy s využitím fermentačních účinků bakterií mléčného kvašení</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Obilnářské listy

  • ISSN

    1212-138X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    24

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    31-33

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus