Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Development of the new foods on the base of hulless barley grain

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F19%3AN0000078" target="_blank" >RIV/25328859:_____/19:N0000078 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027022:_____/21:895

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Development of the new foods on the base of hulless barley grain

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Three hulless barley varieties AF Cesar, AF Lucius and KM 2551 with waxy grain type were used for the development of new foods for the health-enhancing human nutrition. The content of useful bioactive components (beta-glucans, phenolics, minerals, etc.), nutritional properties and sensory characteristics of bulgur and flakes from dry and steeped barley grain was influenced mainly by the genetic origin of materials and the used methods of grain processing.

  • Název v anglickém jazyce

    Development of the new foods on the base of hulless barley grain

  • Popis výsledku anglicky

    Three hulless barley varieties AF Cesar, AF Lucius and KM 2551 with waxy grain type were used for the development of new foods for the health-enhancing human nutrition. The content of useful bioactive components (beta-glucans, phenolics, minerals, etc.), nutritional properties and sensory characteristics of bulgur and flakes from dry and steeped barley grain was influenced mainly by the genetic origin of materials and the used methods of grain processing.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    PROCEEDINGS OF THE 15TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON POLYSACCHARIDES-GLYCOSCIENCE

  • ISBN

    978-80-88307-04-4

  • ISSN

    2336-6796

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    180-184

  • Název nakladatele

    Czech Chemical Society

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    13. 11. 2019

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku

    000544671400041