Development of the new foods on the base of hulless barley grain
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F19%3AN0000078" target="_blank" >RIV/25328859:_____/19:N0000078 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00027022:_____/21:895
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Development of the new foods on the base of hulless barley grain
Popis výsledku v původním jazyce
Three hulless barley varieties AF Cesar, AF Lucius and KM 2551 with waxy grain type were used for the development of new foods for the health-enhancing human nutrition. The content of useful bioactive components (beta-glucans, phenolics, minerals, etc.), nutritional properties and sensory characteristics of bulgur and flakes from dry and steeped barley grain was influenced mainly by the genetic origin of materials and the used methods of grain processing.
Název v anglickém jazyce
Development of the new foods on the base of hulless barley grain
Popis výsledku anglicky
Three hulless barley varieties AF Cesar, AF Lucius and KM 2551 with waxy grain type were used for the development of new foods for the health-enhancing human nutrition. The content of useful bioactive components (beta-glucans, phenolics, minerals, etc.), nutritional properties and sensory characteristics of bulgur and flakes from dry and steeped barley grain was influenced mainly by the genetic origin of materials and the used methods of grain processing.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
PROCEEDINGS OF THE 15TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON POLYSACCHARIDES-GLYCOSCIENCE
ISBN
978-80-88307-04-4
ISSN
2336-6796
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
180-184
Název nakladatele
Czech Chemical Society
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
13. 11. 2019
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
000544671400041