Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Development of the new foods on the base of hulless barley grain

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F21%3A895" target="_blank" >RIV/00027022:_____/21:895 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/25328859:_____/19:N0000078

  • Výsledek na webu

    <a href="https://library.vukrom.cz/documents/70612?back=https://library.vukrom.cz/authorities/68099&group=3265,44517,35864,64419,64817,70612,58165,59950,49125,56532" target="_blank" >https://library.vukrom.cz/documents/70612?back=https://library.vukrom.cz/authorities/68099&group=3265,44517,35864,64419,64817,70612,58165,59950,49125,56532</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Development of the new foods on the base of hulless barley grain

  • Popis výsledku v původním jazyce

    K vývoji nových potravin pro zdravou výživu lidí byly použity tři bezodné ječmenné odrůdy AF Cesar, AF Lucius a KM 2551 s voskovým typem zrna. Obsah užitečných bioaktivních složek (β-glukany, fenoly, minerály atd.), Nutriční vlastnosti a senzorické vlastnosti bulguru a vloček ze suchého a máčeného zrna ječmene byl ovlivněn zejména genetickým původem materiálů a použitými metodami zpracování zrna.

  • Název v anglickém jazyce

    Development of the new foods on the base of hulless barley grain

  • Popis výsledku anglicky

    Three hulless barley varieties AF Cesar, AF Lucius and KM 2551 with waxy grain type were used for the development of the new foods for the health-enhancing human nutrition. Content of the useful bioactive components (β-glucans, phenolics, minerals, etc.), nutritional properties and sensory characteristics of bulgur and flakes from dry and steeped barley grain was influenced mainly by the genetic origin of materials and used methods of grain processing.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 15th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience Prague

  • ISBN

    978-80-88307-04-4

  • ISSN

    2336-6796

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    186

  • Strana od-do

    180-184

  • Název nakladatele

    Czech Chemical Society, Prague

  • Místo vydání

    Prague

  • Místo konání akce

    Prague

  • Datum konání akce

    13. 11. 2019

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku