Development of the new foods on the base of hulless barley grain
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F21%3A895" target="_blank" >RIV/00027022:_____/21:895 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/25328859:_____/19:N0000078
Výsledek na webu
<a href="https://library.vukrom.cz/documents/70612?back=https://library.vukrom.cz/authorities/68099&group=3265,44517,35864,64419,64817,70612,58165,59950,49125,56532" target="_blank" >https://library.vukrom.cz/documents/70612?back=https://library.vukrom.cz/authorities/68099&group=3265,44517,35864,64419,64817,70612,58165,59950,49125,56532</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Development of the new foods on the base of hulless barley grain
Popis výsledku v původním jazyce
K vývoji nových potravin pro zdravou výživu lidí byly použity tři bezodné ječmenné odrůdy AF Cesar, AF Lucius a KM 2551 s voskovým typem zrna. Obsah užitečných bioaktivních složek (β-glukany, fenoly, minerály atd.), Nutriční vlastnosti a senzorické vlastnosti bulguru a vloček ze suchého a máčeného zrna ječmene byl ovlivněn zejména genetickým původem materiálů a použitými metodami zpracování zrna.
Název v anglickém jazyce
Development of the new foods on the base of hulless barley grain
Popis výsledku anglicky
Three hulless barley varieties AF Cesar, AF Lucius and KM 2551 with waxy grain type were used for the development of the new foods for the health-enhancing human nutrition. Content of the useful bioactive components (β-glucans, phenolics, minerals, etc.), nutritional properties and sensory characteristics of bulgur and flakes from dry and steeped barley grain was influenced mainly by the genetic origin of materials and used methods of grain processing.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
—
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 15th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience Prague
ISBN
978-80-88307-04-4
ISSN
2336-6796
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
186
Strana od-do
180-184
Název nakladatele
Czech Chemical Society, Prague
Místo vydání
Prague
Místo konání akce
Prague
Datum konání akce
13. 11. 2019
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—