Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Chléb ANTIQUE

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F16%3AN0000067" target="_blank" >RIV/25328859:_____/16:N0000067 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Chléb ANTIQUE

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Hlavní složkou receptur Chleba a pečiva Antique je směs ANTIQUE, kterou tvoří ovesná a ječná celozrnná mouka a trhanka. Odrůdy ovsa a ječmene použité do směsi Antique jsou speciální vysoce nutričně hodnotné odrůdy s vysokým obsahem beta-glukanů. Beta-glukany jsou u každé odrůdy i sklizně kontrolovány, protože i klimatické podmínky a složení půdy ovlivňují jejich obsah v zrnu a poté v mouce a šrotu. Jejich obsah v chlebu a pečivu Antique může být bezpečně deklarován. Složení směsi ANTIQUE, ač pouze s tradičními složkami, dodává chlebu Antique moderní charakter požadovaný spotřebiteli: Výrazně křupavou a silně popraskanou kůrku, jemnou a šťavnatou střídu, která je dlouho vláčná.

  • Název v anglickém jazyce

    Bread ANTIQUE

  • Popis výsledku anglicky

    The main ingredient of Antique Bread and pasteries recipes is a mixture called ANTIQUE, made of oat and barley whole grain flour. The oat and barley varieties used in Antique are special high-nutritionally varieties with high-beta-glucan level. Beta-glucans are checked for each variety and harvest, as climatic conditions and soil composition affect their content in grain and also in flour and scrap. Their contents in bread and Antique can be safely declared. The composition of ANTIQUE, though only with traditional ingredients, adds Antique bread to the modern character demanded by the consumer: a distinctly crunchy and strongly cracked crust, a soft and juicy roe that is long-lasting.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210257" target="_blank" >QJ1210257: Zlepšení nutričních, dietetických a senzorických vlastností tuzemských, zejména alternativních a maloobjemových, obilovin a jejich mlýnských produktů technologickými postupy s využitím fermentačních účinků bakterií mléčného kvašení</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů