Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Extrudované produkty na bázi ječmene pro zdravou a preventivní lidskou výživu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F20%3AN0000063" target="_blank" >RIV/25328859:_____/20:N0000063 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/25328859:_____/20:N0000073

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Extrudované produkty na bázi ječmene pro zdravou a preventivní lidskou výživu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ve spolupráci s firmou EXTRUDO Bečice s.r.o. byly finalizovány 2 nové extrudované výrobky na bázi ječmene pro zdravou a preventivní lidskou výživu. Jedná se o „Ječný chlebík“ ve verzi „natural“ s vysokým obsahem vlákniny a 4,7 g beta-glukanů na 100 g výrobku a dále o „Ječnou tyčku s cibulkou“, rovněž s vysokým obsahem vlákniny a 4 g beta-glukanů na 100 g výrobku. Tyto výrobky byly vyrobeny ze zrna vlastní odrůdy bezpluchého jarního ječmene AF Cesar se zvýšeným obsahem beta-glukanů, na základě aplikace výzkumných poznatků dosažených v průběhu řešení projektu CK TAČR TE02000177 a projektu MZE-RO1118 při vývoji metod a zpracovatelských technologií pro přímé potravinářské využití odrůd ječmene se specifickými nutričními vlastnostmi.

  • Název v anglickém jazyce

    Extruded products based on barley for healthy and preventive human nutrition

  • Popis výsledku anglicky

    In cooperation with EXTRUDO Bečice s.r.o. 2 new extruded products based on barley for healthy and preventive human nutrition were finalized. These are „Barley bread“ in the „natural“ version with a high fiber content and 4.7 g of beta-glucans per 100 g of product and a „Barley stick with onion“, also with a high fiber content and 4 g of beta-glucans per 100 g of product. These products were made from grain of our own variety of hulless spring barley AF Cesar with increased content of beta-glucans, based on the application of research findings achieved during the project CK TAČR TE02000177 and project MZE-RO1118 in the development of methods and processing technologies for direct food use of barley varieties with specific nutritional properties.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů