Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití vlastních odrůd bezpluchého ječmene a dosažených poznatků z jejich zpracování k výrobě extrudovaných výrobků pro zdravou lidskou výživu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F22%3AN0000053" target="_blank" >RIV/25328859:_____/22:N0000053 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Využití vlastních odrůd bezpluchého ječmene a dosažených poznatků z jejich zpracování k výrobě extrudovaných výrobků pro zdravou lidskou výživu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Extrudované výrobky určené pro zdravou a preventivní lidskou výživu byly vyrobeny pro prezentaci výzkumné činnosti společnosti Agrotest fyto, s.r.o. na celostátní zemědělské výstavě Země živitelka, konané ve dnech 25. - 30. srpna 2022 v Českých Budějovicích. Ve spolupráci s firmou EXTRUDO Bečice, s.r.o. byl pro návštěvníky připraven „Ječný chlebík“ ve verzi „natural“ s vysokým obsahem vlákniny a 4,7 g beta-glukanů na 100 g výrobku a dále „Ječná tyčka s cibulkou“ a „Ječná tyčka s příchutí pizza“, vše na bázi vlastní odrůdy bezpluchého jarního ječmene AF Cesar se zvýšeným obsahem beta-glukanů v zrnu.

  • Název v anglickém jazyce

    The use of our own varieties of hullless barley and the knowledge gained from their processing for the production of extruded products for healthy human nutrition.

  • Popis výsledku anglicky

    Extruded products intended for healthy and preventive human nutrition were made for the presentation of the research activities of Agrotest Fyto Ltd. at the national agricultural exhibition Země živitelka, held on August 25 - 30 2022 in České Budějovice. In cooperation with the company EXTRUDO Bečice, s.r.o. were prepared for visitors "Barley bread" in the "natural" version with a high fiber content and 4.7 g of beta-glucans per 100 g of product, as well as "Barley bar with onion" and "Barley bar with pizza flavor", all based on the own variety of hulless spring barley AF Cesar with an increased content of beta-glucans in grain.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů