Využití vlastních odrůd bezpluchého ječmene a dosažených poznatků z jejich zpracování k výrobě extrudovaných výrobků pro zdravou lidskou výživu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F22%3AN0000053" target="_blank" >RIV/25328859:_____/22:N0000053 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Využití vlastních odrůd bezpluchého ječmene a dosažených poznatků z jejich zpracování k výrobě extrudovaných výrobků pro zdravou lidskou výživu
Popis výsledku v původním jazyce
Extrudované výrobky určené pro zdravou a preventivní lidskou výživu byly vyrobeny pro prezentaci výzkumné činnosti společnosti Agrotest fyto, s.r.o. na celostátní zemědělské výstavě Země živitelka, konané ve dnech 25. - 30. srpna 2022 v Českých Budějovicích. Ve spolupráci s firmou EXTRUDO Bečice, s.r.o. byl pro návštěvníky připraven „Ječný chlebík“ ve verzi „natural“ s vysokým obsahem vlákniny a 4,7 g beta-glukanů na 100 g výrobku a dále „Ječná tyčka s cibulkou“ a „Ječná tyčka s příchutí pizza“, vše na bázi vlastní odrůdy bezpluchého jarního ječmene AF Cesar se zvýšeným obsahem beta-glukanů v zrnu.
Název v anglickém jazyce
The use of our own varieties of hullless barley and the knowledge gained from their processing for the production of extruded products for healthy human nutrition.
Popis výsledku anglicky
Extruded products intended for healthy and preventive human nutrition were made for the presentation of the research activities of Agrotest Fyto Ltd. at the national agricultural exhibition Země živitelka, held on August 25 - 30 2022 in České Budějovice. In cooperation with the company EXTRUDO Bečice, s.r.o. were prepared for visitors "Barley bread" in the "natural" version with a high fiber content and 4.7 g of beta-glucans per 100 g of product, as well as "Barley bar with onion" and "Barley bar with pizza flavor", all based on the own variety of hulless spring barley AF Cesar with an increased content of beta-glucans in grain.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů