Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Aplikace vědecko-výzkumných poznatků při výrobě extrudovaných výrobků na bázi ječmene pro zdravou a preventivní lidskou výživu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F21%3AN0000069" target="_blank" >RIV/25328859:_____/21:N0000069 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Aplikace vědecko-výzkumných poznatků při výrobě extrudovaných výrobků na bázi ječmene pro zdravou a preventivní lidskou výživu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ve spolupráci s firmou EXTRUDO Bečice s.r.o. byly pro prezentaci činnosti společnosti Agrotest fyto, s.r.o. na celostátní zemědělské výstavě Země živitelka, konané ve dnech 26. - 31. srpna 2021 v Českých Budějovicích, vyrobeny 2 druhy extrudovaných výrobků na bázi ječmene, určené pro zdravou a preventivní lidskou výživu. Jedná se o „Ječný chlebík“ ve verzi „natural“ s vysokým obsahem vlákniny a 4,7 g beta-glukanů na 100 g výrobku a dále o „Ječnou tyčku s cibulkou“, rovněž s vysokým obsahem vlákniny a 4 g beta-glukanů na 100 g výrobku. Pro výrobu bylo použito zrno vlastní odrůdy bezpluchého jarního ječmene AF Cesar se zvýšeným obsahem beta-glukanů.

  • Název v anglickém jazyce

    Application of scientific research knowledge in the production of extruded barley-based products for healthy and preventive human nutrition

  • Popis výsledku anglicky

    In cooperation with EXTRUDO Bečice s.r.o. were for the presentation of the activities of Agrotest Fyto, Ltd. At the "Země živitelka" national agricultural exhibition held on 26 - 31 August 2021 in České Budějovice, two types of extruded barley-based products were produced, intended for healthy and preventive human nutrition. These are "Barley bread" in the "natural" version with high fiber content and 4.7 g of beta-glucans per 100 g of product and the "Barley stick with onion", also with high fiber content and 4 g of beta-glucans per 100 g of product. Grain of our own variety of hulless spring barley AF Cesar with increased content of beta-glucans was used for the production.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů