Aplikace vědecko-výzkumných poznatků při výrobě extrudovaných výrobků na bázi ječmene pro zdravou a preventivní lidskou výživu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F21%3AN0000069" target="_blank" >RIV/25328859:_____/21:N0000069 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Aplikace vědecko-výzkumných poznatků při výrobě extrudovaných výrobků na bázi ječmene pro zdravou a preventivní lidskou výživu
Popis výsledku v původním jazyce
Ve spolupráci s firmou EXTRUDO Bečice s.r.o. byly pro prezentaci činnosti společnosti Agrotest fyto, s.r.o. na celostátní zemědělské výstavě Země živitelka, konané ve dnech 26. - 31. srpna 2021 v Českých Budějovicích, vyrobeny 2 druhy extrudovaných výrobků na bázi ječmene, určené pro zdravou a preventivní lidskou výživu. Jedná se o „Ječný chlebík“ ve verzi „natural“ s vysokým obsahem vlákniny a 4,7 g beta-glukanů na 100 g výrobku a dále o „Ječnou tyčku s cibulkou“, rovněž s vysokým obsahem vlákniny a 4 g beta-glukanů na 100 g výrobku. Pro výrobu bylo použito zrno vlastní odrůdy bezpluchého jarního ječmene AF Cesar se zvýšeným obsahem beta-glukanů.
Název v anglickém jazyce
Application of scientific research knowledge in the production of extruded barley-based products for healthy and preventive human nutrition
Popis výsledku anglicky
In cooperation with EXTRUDO Bečice s.r.o. were for the presentation of the activities of Agrotest Fyto, Ltd. At the "Země živitelka" national agricultural exhibition held on 26 - 31 August 2021 in České Budějovice, two types of extruded barley-based products were produced, intended for healthy and preventive human nutrition. These are "Barley bread" in the "natural" version with high fiber content and 4.7 g of beta-glucans per 100 g of product and the "Barley stick with onion", also with high fiber content and 4 g of beta-glucans per 100 g of product. Grain of our own variety of hulless spring barley AF Cesar with increased content of beta-glucans was used for the production.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů