Characterization and comparison of whole grain flours with different damaged starch and fibre content
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F17%3AN0000036" target="_blank" >RIV/25328859:_____/17:N0000036 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22330/17:43914484
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Characterization and comparison of whole grain flours with different damaged starch and fibre content
Popis výsledku v původním jazyce
Micronized whole grain flour from wheat, rye, barley, oat and buckwheat has excellent physico-chemical properties (i.e. the high sorption capacities, the high content of dietary fibre, minerals, and low range of damaged starch). The properties of standard wholemeal and micronized whole grain flour were compared. Microstructure of the flours was observed by SEM. The effects of innovative milling on nutritional properties of the flours were evaluated.
Název v anglickém jazyce
Characterization and comparison of whole grain flours with different damaged starch and fibre content
Popis výsledku anglicky
Micronized whole grain flour from wheat, rye, barley, oat and buckwheat has excellent physico-chemical properties (i.e. the high sorption capacities, the high content of dietary fibre, minerals, and low range of damaged starch). The properties of standard wholemeal and micronized whole grain flour were compared. Microstructure of the flours was observed by SEM. The effects of innovative milling on nutritional properties of the flours were evaluated.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
PROCEEDINGS OF THE 13TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON POLYSACCHARIDES-GLYCOSCIENCE
ISBN
978-80-86238-74-6
ISSN
2336-6796
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
221-224
Název nakladatele
University of Chemistry and Technology Prague
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
8. 11. 2017
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
000424398900053