Effect of controlled germination on nutrient content and nutritional properties of wholemeal flour and grain milling fractions from different barley varieties
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F18%3AN0000068" target="_blank" >RIV/25328859:_____/18:N0000068 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of controlled germination on nutrient content and nutritional properties of wholemeal flour and grain milling fractions from different barley varieties
Popis výsledku v původním jazyce
Wholemeal flours and grain milling fractions obtained after controlled germination of hulless spring barley varieties were used to analyse content and nutritional properties of selected grain nutrients. Differences in β-glucans, protein, starch and minerals, viscosity of flour suspensions, antioxidant and enzymatic activities and phenolics content were found with regard to genetic origin of the barley sources and used steeping regimes.
Název v anglickém jazyce
Effect of controlled germination on nutrient content and nutritional properties of wholemeal flour and grain milling fractions from different barley varieties
Popis výsledku anglicky
Wholemeal flours and grain milling fractions obtained after controlled germination of hulless spring barley varieties were used to analyse content and nutritional properties of selected grain nutrients. Differences in β-glucans, protein, starch and minerals, viscosity of flour suspensions, antioxidant and enzymatic activities and phenolics content were found with regard to genetic origin of the barley sources and used steeping regimes.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 14th International Conference on Polysaccharides - Glycoscience
ISBN
978-80-86238-80-7
ISSN
2336-6796
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
418-422
Název nakladatele
Czech Chemical Society
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
8. 11. 2018
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
000468165000094