Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení thiaminu v ječmeni metodou LC-MS/MS

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F19%3AN0000025" target="_blank" >RIV/25328859:_____/19:N0000025 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027022:_____/20:877

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Stanovení thiaminu v ječmeni metodou LC-MS/MS

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Thiamin neboli vitamin B1 je ve vodě rozpustný vitamin, který je nezbytný pro správné fungování lidského těla. V této práci jsme se zaměřily na stanovení thiaminu ve vzorcích ječmene metodou kapalinové chromatografie s tandemovou hmotnostní detekcí a výsledky jsme porovnaly s běžně využívanou metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie s fluorescenční detekcí (po oxidaci thiaminu na thiochrom)1. Pro kvantitativní stanovení pomocí hmotnostní spektrometrie byl využit izotopicky značený standard thiamin-13C3 hydrochlorid.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of Thiamine in Barley by LC-MS/MS

  • Popis výsledku anglicky

    Thiamine (B1 vitamin) is a water-soluble vitamin that is essential for the proper functioning of the human body. In this work, we focused on the determination of thiamine in barley samples by liquid chromatography with tandem mass spectrometry and we compared the results with the commonly used high performance liquid chromatography with fluorescence detection (after oxidation of thiamine to thiochrome)1. The stable labeled thiamine-13C3 hydrochloride standard was used for mass spectrometry quantitative determination.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30308 - Nutrition, Dietetics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    67

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12, Příloha na CD

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    463-467

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus